Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Retete de torturi.
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Retete de torturi.
Eu am topit pe abur si am lasat sa se raceasca,am facut cu mai multe tipuri de frisca si a iesit buna crema.
Dupa ce s-a racit am batut-o.
Dupa ce s-a racit am batut-o.
marina42- Membru.
- Mesaje : 103
Data de inscriere : 19/02/2013
Varsta : 47
Localizare : salaj
Re: Retete de torturi.
Ma gandeam ca poate merge doar cu din aceea naturala, dar nu prea am acum chef sa merg sa cumpar din aia, asa ca am luat hulala ca am la indemana. Deci merge, merci mult.
Re: Retete de torturi.
Carmen iasa mai bine decat cu cea naturala...
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 3765
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 54
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Retete de torturi.
tortul ce l-am facut ieri
E tort cu crema de zahar ars...preferatul sotului,eu ma abtin cat pot...de la dulciuri datorita siluetei
Dupa ce am caramelizat zaharul am asezat felii de nectarine si apoi am pus compozitia cremei ,in blat am pus cirese ,iar dupa ce s-a racit am topit ciocolata si am lasat-o sa curga peste el si l-am mai ornat cu cateva cirese .

E tort cu crema de zahar ars...preferatul sotului,eu ma abtin cat pot...de la dulciuri datorita siluetei

Dupa ce am caramelizat zaharul am asezat felii de nectarine si apoi am pus compozitia cremei ,in blat am pus cirese ,iar dupa ce s-a racit am topit ciocolata si am lasat-o sa curga peste el si l-am mai ornat cu cateva cirese .
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 3765
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 54
Localizare : Orastie-Hunedoara
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
si ce bun eeee...

mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 3765
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 54
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Retete de torturi.
Tortulet cu 2 feluri de ciocolata.

Pentru reteta m-am inspirat de aici
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/
Blatul nu l-am facut de la reteta, am facut un pandispan din 2 oua si nu am avut cacao, asa ca l-am lasat alba.
Si am facut doar 2 creme, ciocolata alba si ciocolata cu alune si le-am pus peste blat alternat.
Am facut mai demult si reteta in totalitate si a iesit asa


Pentru reteta m-am inspirat de aici
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/
Blatul nu l-am facut de la reteta, am facut un pandispan din 2 oua si nu am avut cacao, asa ca l-am lasat alba.
Si am facut doar 2 creme, ciocolata alba si ciocolata cu alune si le-am pus peste blat alternat.
Am facut mai demult si reteta in totalitate si a iesit asa

tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Aiud
retete de torturi
tunde si eu fac tortul asta cel mai des , dar nu mai pun gelatina , crema sta bine si fara , iar ultima data l-am facut asa crema cu cioc. amaruie si apoi alba in care am pus o lingurita ness cafe , iar deasupra granache cu cioc, cu lapte si alune , prietena mea a zis ca esuper , l-am facut ptr. baiatul ei ce venit din ro ,
tadok- Membru.
- Mesaje : 141
Data de inscriere : 25/12/2013
Localizare : petah-tikva,,,,,israel
Re: Retete de torturi.


Sper sa reusesc si eu sa fac intr-o zi cand o am pe Alessia la socrii fiindca, cu ea pe capul meu, nu-i chip sa iasa ceva

Mary- Maestru
- Mesaje : 642
Data de inscriere : 22/11/2013
Varsta : 32
Localizare : Bucuresti
Re: Retete de torturi.
Buna dimineata fetelor.
Mi-am facut putin timp liber sa va arat cam ce dulciuri stiu eu sa fac. Pentru fiul meu Alexandru de ziua lui pe 12 iunie i-am facut un tort racoritor din fructe de padure cu blat diplomat, iar deasupra a avut o poza din Angry Birds comestibila.
I-am facut si figurinele din Angry Birds
Mi-am facut putin timp liber sa va arat cam ce dulciuri stiu eu sa fac. Pentru fiul meu Alexandru de ziua lui pe 12 iunie i-am facut un tort racoritor din fructe de padure cu blat diplomat, iar deasupra a avut o poza din Angry Birds comestibila.

I-am facut si figurinele din Angry Birds

verocristina- Membru.
- Mesaje : 72
Data de inscriere : 03/08/2014
Varsta : 40
Localizare : Craiova
Re: Retete de torturi.
Tunde, multumim de reteta
Veronica, ce bine arata tortul, si figurinele is tare reusite. Vad ca esti tare priceputa.
tie. Si ca sa il avem in vedere pe Alex de ziua lui, poti sa-l adaugi in lista de aici


Veronica, ce bine arata tortul, si figurinele is tare reusite. Vad ca esti tare priceputa.



_________________
Alina
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
Eu am gustat din torturile făcute de Cristina prin amabilitatea Ilonei.
Sunt minunate, buuunneeeeee.
Păcat că nu-mi aduce decât o felie, pentru Maria cică, dar eu răutăcioasă cum sunt o mănânc la birou toată şi mai cer
Sunt minunate, buuunneeeeee.
Păcat că nu-mi aduce decât o felie, pentru Maria cică, dar eu răutăcioasă cum sunt o mănânc la birou toată şi mai cer

Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 49
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
Gabic a scris:Eu am gustat din torturile făcute de Cristina prin amabilitatea Ilonei.
Sunt minunate, buuunneeeeee.
Păcat că nu-mi aduce decât o felie, pentru Maria cică, dar eu răutăcioasă cum sunt o mănânc la birou toată şi mai cer![]()





_________________
Alina
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
Asa cum am promis revin cu poze.
Acesta este tortul pe care l-am facut pentru parintii mei pentru revelion:
Prajiturile acestea le-am facut pentru cumnata mea cand a botezat copilul.



Asa arata masa aranjata si cu marturia pe care i-am facut-o

Acesta este tortul pe care l-am facut pentru parintii mei pentru revelion:

Prajiturile acestea le-am facut pentru cumnata mea cand a botezat copilul.




Asa arata masa aranjata si cu marturia pe care i-am facut-o

verocristina- Membru.
- Mesaje : 72
Data de inscriere : 03/08/2014
Varsta : 40
Localizare : Craiova
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
wow...ce bine arata toate!!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2477
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Retete de torturi.
draga verocristina,eu una sunt lesinata dupa dulciuri si de aceea te rog cand poti tu sa ne dai retetele la bunatatile pe care le ai fotografiat ptr ca eu sunt cu gandul la ele si vreau sa le incerc,multumesc
dragan mirela- Maestru
- Mesaje : 819
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 45
Localizare : craiova
Re: Retete de torturi.
Cu intarziere postez cateva retete probate de mine.
Sunt delicioase.



Mai am cateva retete in word, dar nu stiu cum sa le atasez, asa ca le copiez
Prajitura cu nuca si caramel
Ingrediente:
Pentru blat:
• 6 oua
• 150 gr zahar
• 150 gr faina
• 150 gr nuca macinata
• 4 linguri apa fierbinte
• 1 plic praf de copt
• 150 ml ulei
• un varf cutit de sare
Crema
• 1 cana zahar
• 1 cana apa
• 3 linguri faina
• 1 ou + 3 linguri zahar
• 125 gr unt
Glazura:
• 100 gr ciocolata
• 4 linguri frisca lichida
• 1 lingurita unt
• 100 gr nuca taiata si prajita
Mod de preparare reteta Prajitura cu nuca si caramel
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit. Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit. Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Turnam glazura peste prajitura si nivelam. Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Prajitura cuibul dragostei
Blat: 5 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar. Separat se freaca cele 5 galbenusuri cu 2 linguri miere. Se toarna peste albusuri. Peste acestea se adauga 2 linguri cacao dizolvate cu 4 linguri apa + 1 pachet praf de copt (se pun acestea peste albusurile+galbenusurile) + 200 g faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Se da la cuptor pana se coace.
Crema: Se pune ½ l lapte cu 4 linguri faina cu 2 linguri zahar tos plus 250g de zahar tos si se pune pe foc pana se face ca o ciulama. Cand se raceste se amesteca cu 250g unt. Se pun arome: rom, vanilie..
Blatul se taie in 2 bucati si se pune toata crema. Peste al doilea blat se pune frisca si apoi peste frisca se rade ciocolata, nuci sfaramate si prajite un pic la cuptor. Se poate pune ciococlata alba+neagra.
Pentru nunta unei prietene am facut o prajitura cu fanta si o rulada cu cocos si biscuiti

Atasez retetele
Prăjitură cu fanta şi brânză
Blat: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 10 ml ulei. Se bat toate spumă cu mixerul. Separat se amestecă 4 linguri făină, 1 pachet prag de copt, 6 albuşuri bătute spumă. Se amestecă cele 2 compoziţii şi se pun în tava unsă şi tapetată cu făină. Se pune la cuptor la foc mediu.
Crema 1: 2 pachete brânză dulce de vacă (500g), 200g zahăr pudră, 200g unt. Se amestecă toate până se face o cremă care se întinde peste blatul rece.
Crema 2: se amestecă pe foc 2 pachete budincă de vanilie cu 7 linguri de zahăr. Se toarnă în compoziţie 750 ml fanta de portocale. După ce se răceşte se toarnă peste crema de brânză.
Prăjitura va avea 3 culori: blatul maro, crema 1 albă şi crema 2 portocale uşor transparentă.
Ruladă cu biscuiţi, cocos şi banane
500g biscuiţi se dau prin maşina de tocat carnea. Într-o cratiţă se face un sirop pe foc din: 1 cană de zahăr, 1 cană apă, 1 lingură cacao, 2 linguri cafea făcută. Se dă la rece şi se pune ½ pachet de unt. După ce s-a răcit se pune peste biscuiţi, nuci măcinate şi esenţă de rom. Se amestecă până devine ca o cocă mai tare.
50g nucă de cocos se fierbe cu 6-8 linguri cu lapte până seacă şi devine ca o pastă.
Separat se freacă 1 ½ pachet unt cu 200g zahăr pudră. După ce s-a frecat bine se pune în el treptat câte o lingură de nucă de cocos, până se termină.
Pe o foaie din celofan se întinde mai întâi coca din biscuiţi, peste ea crema cu nuca de cocos şi 2 banane la capăt şi începe să se ruleze.
Sunt delicioase.




Mai am cateva retete in word, dar nu stiu cum sa le atasez, asa ca le copiez
Prajitura cu nuca si caramel
Ingrediente:
Pentru blat:
• 6 oua
• 150 gr zahar
• 150 gr faina
• 150 gr nuca macinata
• 4 linguri apa fierbinte
• 1 plic praf de copt
• 150 ml ulei
• un varf cutit de sare
Crema
• 1 cana zahar
• 1 cana apa
• 3 linguri faina
• 1 ou + 3 linguri zahar
• 125 gr unt
Glazura:
• 100 gr ciocolata
• 4 linguri frisca lichida
• 1 lingurita unt
• 100 gr nuca taiata si prajita
Mod de preparare reteta Prajitura cu nuca si caramel
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit. Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit. Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Turnam glazura peste prajitura si nivelam. Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Prajitura cuibul dragostei
Blat: 5 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar. Separat se freaca cele 5 galbenusuri cu 2 linguri miere. Se toarna peste albusuri. Peste acestea se adauga 2 linguri cacao dizolvate cu 4 linguri apa + 1 pachet praf de copt (se pun acestea peste albusurile+galbenusurile) + 200 g faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Se da la cuptor pana se coace.
Crema: Se pune ½ l lapte cu 4 linguri faina cu 2 linguri zahar tos plus 250g de zahar tos si se pune pe foc pana se face ca o ciulama. Cand se raceste se amesteca cu 250g unt. Se pun arome: rom, vanilie..
Blatul se taie in 2 bucati si se pune toata crema. Peste al doilea blat se pune frisca si apoi peste frisca se rade ciocolata, nuci sfaramate si prajite un pic la cuptor. Se poate pune ciococlata alba+neagra.
Pentru nunta unei prietene am facut o prajitura cu fanta si o rulada cu cocos si biscuiti


Atasez retetele
Prăjitură cu fanta şi brânză
Blat: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 10 ml ulei. Se bat toate spumă cu mixerul. Separat se amestecă 4 linguri făină, 1 pachet prag de copt, 6 albuşuri bătute spumă. Se amestecă cele 2 compoziţii şi se pun în tava unsă şi tapetată cu făină. Se pune la cuptor la foc mediu.
Crema 1: 2 pachete brânză dulce de vacă (500g), 200g zahăr pudră, 200g unt. Se amestecă toate până se face o cremă care se întinde peste blatul rece.
Crema 2: se amestecă pe foc 2 pachete budincă de vanilie cu 7 linguri de zahăr. Se toarnă în compoziţie 750 ml fanta de portocale. După ce se răceşte se toarnă peste crema de brânză.
Prăjitura va avea 3 culori: blatul maro, crema 1 albă şi crema 2 portocale uşor transparentă.
Ruladă cu biscuiţi, cocos şi banane
500g biscuiţi se dau prin maşina de tocat carnea. Într-o cratiţă se face un sirop pe foc din: 1 cană de zahăr, 1 cană apă, 1 lingură cacao, 2 linguri cafea făcută. Se dă la rece şi se pune ½ pachet de unt. După ce s-a răcit se pune peste biscuiţi, nuci măcinate şi esenţă de rom. Se amestecă până devine ca o cocă mai tare.
50g nucă de cocos se fierbe cu 6-8 linguri cu lapte până seacă şi devine ca o pastă.
Separat se freacă 1 ½ pachet unt cu 200g zahăr pudră. După ce s-a frecat bine se pune în el treptat câte o lingură de nucă de cocos, până se termină.
Pe o foaie din celofan se întinde mai întâi coca din biscuiţi, peste ea crema cu nuca de cocos şi 2 banane la capăt şi începe să se ruleze.
verocristina- Membru.
- Mesaje : 72
Data de inscriere : 03/08/2014
Varsta : 40
Localizare : Craiova
Re: Retete de torturi.
Cristina multumim pentru retete.
prajiturelele arata super apetisante


_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
Re: Retete de torturi.
Ce dor mi-a fost sa imi bag nasul si pe aici !! :)
Verónica ,felicitari se vede ca esti o harnicuta in ale bucatariei,,deci,,,esti de-a mea :) felicitari !
Si eu de cand nu am mai dat pe aici nu am facut os mort ,,,am lasat andrelele si m-am mutat la bucatarie,,,nu ca inainte nu as fi fost (no hai ca ma laud io singura :))))) )
Fetele care ma aveti pe Fb le-ati mai vazut,,,,cand am olecuta de chef mai pun si io poze si retete. Va pupacesc !!
Verónica ,felicitari se vede ca esti o harnicuta in ale bucatariei,,deci,,,esti de-a mea :) felicitari !

Si eu de cand nu am mai dat pe aici nu am facut os mort ,,,am lasat andrelele si m-am mutat la bucatarie,,,nu ca inainte nu as fi fost (no hai ca ma laud io singura :))))) )
Fetele care ma aveti pe Fb le-ati mai vazut,,,,cand am olecuta de chef mai pun si io poze si retete. Va pupacesc !!

gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Abia astept, chiar daca le-am mai vazut. Ma tot gandesc la unele inca



_________________
Alina
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
si pentru ca a fost ziua mamei saptamana aceasta i-am facut un ciocolatos...va invit si pe voi la o felie virtuala...

" />

" />

" />
reteta este asta..
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/



reteta este asta..
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2477
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Retete de torturi.
Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa mama, draga Carmen! Esti o norocoasa ca o ai.
La multi ani!
Tortul pare foarte gustos... Mi-ai facut pofta de un ceva dulce...
La multi ani!

Tortul pare foarte gustos... Mi-ai facut pofta de un ceva dulce...

loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 5754
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 56
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8757
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 41
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Pagina 12 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017 - 2018
» La multi ani mamici (4)
» Atelierul Miha60
» Atelierul Adrianei(mamiady63)
» Paste fericit!!!!
» Bancul ce ma binedispune -5
» Irlandeza in timpul lucrului.
» Lucrusoarele juliei si nu numai -4