Ultimele subiecte
» Atelierul Miha60
Ieri la 2:56 am Scris de loriss54

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Ieri la 1:56 am Scris de Miha60

» Crosetate Ancuta.
Vin Sept 22, 2017 8:49 pm Scris de Cami Luigia

» Bancul ce ma binedispune -5
Vin Sept 22, 2017 8:43 pm Scris de Cami Luigia

» La multi ani mamici (4)
Vin Sept 22, 2017 8:39 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Cameliei
Mar Sept 19, 2017 1:28 am Scris de Cami Luigia

» Atelier Alina
Mar Sept 12, 2017 9:34 pm Scris de Cami Luigia

» Atelier pcinfo 2017
Mier Sept 06, 2017 10:18 am Scris de caciulita

» Atelier Kmn
Vin Sept 01, 2017 8:41 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Cami Luigia
 
loriss54
 
Miha60
 
Alina MM
 
Victoria.
 
natya
 
mimiady63
 
mihulmic
 
ildi
 
Carmen-Tzep
 

Cuvinte-cheie

victoria  atelier  


Alte deserturi

Pagina 2 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  natya la data de Vin Noi 08, 2013 9:13 am

Fetelor retete de bezele nu aveti ? va rog !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3777
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Vizitator la data de Vin Noi 08, 2013 12:19 pm

Eu bezele nu am mai facut, secretul e sa le coci la foc foarte mic, mai mult sa se usuce decat sa se coaca. Sigur reteta de AICI BEZELE trebuie sa iasa si are toti pasii si instructiunile. Mai mult nu pot sa te ajut.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  adelinacomanescu la data de Vin Noi 08, 2013 12:20 pm

Albusurile se separa usor de galbenusuri cat sunt reci, dar ca sa obtii o spuma cu volum trebuie sa le lasi sa ajunga la temperatura camerei (15-30min). Cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie adaugate dupa ce ai obtinut o spuma din albusuri le ajuta sa se stabilizeze si sa obtii albusuri batute spuma ca la carte.

Cel mai bun zahar pentru bezele este cel fin sau superfin (nu pudra) pentru ca se dizolva rapid si usor in albusuri. Raportul pe care trebuie sa il tii minte este de 50g de zahar la 1 albus de ou. Se adauga treptat in timp ce bati albusurile pentru a se incorpora mai usor. Poti sa verifici daca este complet dizolvat frecand intre doua degete putina spuma. Daca inca este zgronturoasa, continua sa mixezi.

Temperatura la care se coc bezelele perfecte este intre 100C si 140C. O temperatura mica permite evaporarea treptata a umiditatii din bezele si formarea texturii lor crocante. Daca temperatura este prea mare, albusul de la suprafata se va stabiliza mai repede si se va arde, ceea ce va face ca suprafata sa se crape si sa devina maronie. Ca sa previi craparea bezelelor abtine-te sa deschizi usa cuptorului macar in prima jumatate de ora.

Reteta de bezele

3 albusuri
150g zahar fin
¼ lingurita otet de vin alb
1 lingurita extract de vanilie

Incinge cuptorul la 100C. Albusurile se bat spuma la viteza medie. Se adauga otetul si se continua mixarea adaugand treptat (lingurita cu lingurita) zaharul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt cand are un aspect lucios si e la fel batoasa ca frisca.

Cu o lingura sau cu posul de patiserie formeza bezele in tava, pe o hartie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ - 1 ¾ ore. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.

Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul si lasa usa intredeschisa. Lasa bezelele sa se raceasca in cuptor cateva ore sau peste noapte.

avatar
adelinacomanescu
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1678
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 46
Localizare : judetul Iasi

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  natya la data de Sam Noi 09, 2013 10:09 am

Fetelor va multumesc mult !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3777
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  adelinacomanescu la data de Sam Dec 14, 2013 12:28 pm

Reteta de nuci cu forma

Ingrediente
3 oua
1 ceasca zahar
1 ceasca ulei
1 plic prafa de copt
2 plic zahar vanilat
faina

Se amesteca bine ingredientele (fara faina) pana se topeste zaharul dupa care incepem sa o punem si pe aceasta cate putin pana obtinem un aluat potrivit.

Facem bilute mai mici si le punem in forma de nuci pe care o presam bine si o punem pe aragaz. Nu e nevoie sa intoarcem tinem numai pe partea in care am pus bilutele.

Se decupeaza si se umplu cu crema: 1 pachet unt, 1 cana zahar, resturile obtinute din decupare, macinate, cacao. Se trec prin zahar pudra si se aseaza pe platou

Poza va pun de pe net..

Forma mea e asa:



gata vor arata asa:



Saptamana viitoare fac si pentru mine!
avatar
adelinacomanescu
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1678
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 46
Localizare : judetul Iasi

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Alina MM la data de Sam Dec 14, 2013 12:38 pm

Imi ploua in gura  lol! .... Forma ai luat-o acuma ? de unde?
Am uitat sa multumesc de reteta  multumiri multumiri 

_________________
Alina
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8498
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  adelinacomanescu la data de Sam Dec 14, 2013 12:42 pm

Alina, pozele sunt de pe net.. forma? o am de vreo 27 de ani, si e folosita doar asa, la aniversari, a mers saracuta mai pe la toate casele cunostintelor mele, a fost si una de faguri, era a cumnatei mele, dar nu o mai are, mai are o matusa de a mea, dar sta departe, nu mai am timp sa o aduc..
Cu placere! nu e greu, doar migalos si cere timp! de asta las pe saptamana viitoare, fiind in concediu!
avatar
adelinacomanescu
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1678
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 46
Localizare : judetul Iasi

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  ildi la data de Lun Feb 03, 2014 10:12 am

cornulete cu rahat reteta dorinei
3 cani de faina, 250 margarina, 1 ou, o mana de zahar,1 praf de copt, smantana sau lapte sa lege aluatul, obligatoriu zeama si coaja de la o lamaie pentru aroma f buna, sare. framanti totul, lasi putin la frigider pana strangi prin bucatarie, intinzi si tai cornuletele. pui intava neunsa, poti sa le si inghesui, coci si dai cu zahar praf


Ultima editare efectuata de catre ildi in Lun Feb 03, 2014 12:22 pm, editata de 1 ori

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9601
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  ildi la data de Lun Feb 03, 2014 10:13 am

miha1950 Astazi la 4:20 pm

Vin si eu cu cornuletele mele: drojdie cat o nuca, frecata cu o lingura de zahar, arome, 1/2 lingurita sare, 1/2 kg untura, 1/2 kh smantana, faina cata cuprinde,ca sa iasa un aluat potrivit de tare.Se lasa o ora sa dospeasca, se fac cornulete .Se umplu cu rahat, gem.Eu prefer rahatul pt ca nu curge din cornulete.Se pun in tava neunsa.Ies multe, se poate face doar 1/2 portie,

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9601
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  denisa_rachid la data de Lun Feb 03, 2014 11:15 am

tocmai le-am facut pe cele scrise de Dorina  :@): bucatar 
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Dorina Narita la data de Lun Feb 03, 2014 11:17 am

Cum ti-au iesit Denisa?
avatar
Dorina Narita
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 53
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  kmn la data de Lun Feb 03, 2014 12:06 pm

si eu vreau sa le incerc in curand!!!
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2421
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  emmancita la data de Lun Feb 03, 2014 12:42 pm

Eu am facut ieri rulada cu crema de cacao...buuuna a iesit, insa mi s.a cam rupt blatul cand l.am rulat. Dar ce mai conteaza, gustul a fost foarte bun!!!
Nuci as manca si eu ,insa forma o am acasa la mama... Cumpar de pe la magazinele de romani de aici.
avatar
emmancita
Membru.
Membru.

Mesaje : 193
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  denisa_rachid la data de Lun Feb 03, 2014 2:23 pm

Dorina Narita a scris:Cum ti-au iesit Denisa?

Excelente. Am sa le reincerc intr-una din zile ca sa le sipozez. Astazi le-am umplut cu gem de prune, am sa incerc sa le umplu cu curmale...vor iesi delicioaseeeeeeeeeee. Mutumesc, Dorina!!
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  elenamariana43 la data de Mar Feb 04, 2014 12:05 am

Ildi foarte imbietoare reteta ta parca vad cornuletele asteapta sa le iau din farfurie  
avatar
elenamariana43
Membru.
Membru.

Mesaje : 120
Data de inscriere : 14/11/2013
Localizare : piatra olt

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  natya la data de Mar Feb 04, 2014 7:21 am

Si eu am facut azi pliculete cu branza de oaie amestecata cu sare si oua ! Aluatul l-am facut dintr-o cana de apa calduta , 3 lingurite drojdie uscata , 2 linguri de branza de vaci si 2 linguri de untura de porc Faina cat cuprinde compozitia sa iasa un aluat elastic. Si sa puneti sare in aluat ! am lasat la dospit apoi am impartit compozitia in 12 bucati din care am intins patrate , am pus branza in mijloc am inchis plicul , l-am uns cu ou si le-am copt Au iesit foarte bune !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3777
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  kmn la data de Mier Feb 05, 2014 10:27 am

Natya....branza sarata o amesteci cu ou?..pentru umplutura!
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2421
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Victoria. la data de Mier Feb 05, 2014 10:40 am

Carmen stiu ca mama amesteca brinza sarata cu ou, cu marar si cozi de ceapa verde,,e un deliciu..

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7967
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Dorina Narita la data de Mier Feb 05, 2014 10:42 am

Hai sa va mai spun o prajitura cu fructe ultrarapida. Daca vrei musai o prajitura si nu ai nici un chef sa faci, o faci pe asta, ca nici nu-ti dai seama ca ai facut prajitura.

masura este o cana de ceai. Pui de-a valma intr-un castron urmatoarele:

1+1/2 cana de faina + 1/2 praf de copt
1 cana zahar
in cana cu pricina, o umpli cu urmatoarele: spargi 2 oua, pui cam doua degete de ulei si o umpli cu lapte, apoi o torni in castron peste faina si zahar. amesteci cu ce vrei, eu cu lingura. Gata!
pui intava si fructe deasupra
avatar
Dorina Narita
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 53
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Victoria. la data de Mier Feb 05, 2014 10:46 am

Ce reteta rapida  :!W:  Multumim Dorina,eu sigur o voi incerca..dar ce fel de tava este mai potrivita pentru aceasta prajitura??

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7967
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Dorina Narita la data de Mier Feb 05, 2014 11:09 am

n-am masurat-o pe a mea dar cam 25X35 cred, o tava clasica de prajitura, mostenita de la mama
avatar
Dorina Narita
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 53
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Victoria. la data de Mier Feb 05, 2014 12:54 pm

multumesc multumesc multumesc 

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7967
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

la cafea impreuna

Mesaj  tadok la data de Mier Feb 05, 2014 9:02 pm

denisa , ai pasta d ecurmale sau fructele ????????daca ai fructele da le prin masina d etocat sau blender si adauga si nuci macinate
avatar
tadok
Membru.
Membru.

Mesaje : 141
Data de inscriere : 25/12/2013
Localizare : petah-tikva,,,,,israel

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Dorina Narita la data de Mier Feb 05, 2014 10:35 pm

Ana, cum spui tu? macini curmale si nuci, mai pui si ceva sa le lege?
avatar
Dorina Narita
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 53
Localizare : Timisoara

Sus In jos

alte deserturi

Mesaj  tadok la data de Mier Feb 05, 2014 11:52 pm

nu mai trebuie depus nimic , daca e prea viscoasa putina apa calda sa o poti intinde .
avatar
tadok
Membru.
Membru.

Mesaje : 141
Data de inscriere : 25/12/2013
Localizare : petah-tikva,,,,,israel

Sus In jos

Re: Alte deserturi

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum