Ultimele subiecte
» La multi ani mamici (4)
Astazi la 6:05 am Scris de natya

» Atelierul Cameliei
Astazi la 1:28 am Scris de Cami Luigia

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Dum Sept 17, 2017 10:05 am Scris de NUSA

» Atelier Alina
Mar Sept 12, 2017 9:34 pm Scris de Cami Luigia

» Atelier pcinfo 2017
Mier Sept 06, 2017 10:18 am Scris de caciulita

» Atelier Kmn
Vin Sept 01, 2017 8:41 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Miha60
Joi Aug 31, 2017 9:11 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Dorinei Leonte
Joi Aug 31, 2017 9:08 pm Scris de Cami Luigia

» Sa facem cunostinta (4)
Joi Aug 31, 2017 9:07 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Cami Luigia
 
Alina MM
 
natya
 
Miha60
 
Victoria.
 
loriss54
 
Gabic
 
kmn
 
ildi
 
mihulmic
 

Cuvinte-cheie


Felul 2

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Felul 2

Mesaj  gabyta la data de Sam Noi 30, 2013 7:03 am

Multumim de reteta Carmenush pupici 
Sunt deliciosi , eu i-am executat ca de mult ai aveam in plan iar azi mi-ai facut pofta .
Eu am pus bacon afumat si cascaval feliat ,cand au fost aproape gata am facut un mujdei cu 2 catei de usturoi , vegeta,putina sare ,piper ,apa si vin alb , apoi am turnat cate o linguriita ,2 din mujdei peste cartofi si i-am mai lasat putin,,,,am uitat sa pun patrunjelul verde.
Sumt deliciosi !!



avatar
gabyta
Maestru
Maestru

Mesaje : 617
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  kmn la data de Sam Noi 30, 2013 7:29 am

wow...gabyta, carmenush...ce bine arata!!!!
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2421
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Victoria. la data de Sam Noi 30, 2013 9:08 am

Ce pofta miati facut!!!!!!!!! sugur trebuie sai incerc si eu..

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7962
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Vizitator la data de Sam Noi 30, 2013 11:04 am

mmm, cat de bine arataaaa woow bravo 
Mie imi place sa fac cartofi la cuptor intregi si curatati de coaja ca sa faca o crusta frumoasa, apoi ii scot , ii tai in 4 si rad deasupra branza si pun 2-3 linguri de smantana . Este delicios

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  natya la data de Lun Dec 02, 2013 8:53 am

Arata tare bine ! maine si eu fac ! multumim de reteta !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3773
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  denisa_rachid la data de Lun Mai 12, 2014 1:03 pm

Couscous


https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10366116_703716243000405_7324707126058419633_n.jpg

200 gr de couscous
legume - fiecare dupa pofta inimii - eu astazi am pus asa: 1 ceapa, 1/2 varza, 1 conopida mica, 3 morocvi (se taie si se scoate miezul), dovleac, 2 cartofi, mazare si fasole verde
condimente: sare, piper, curcuma, ghimbir si chimion
o legatura de patrunjel si coriandru (aici le pot lua amestecate) care se leaga si se lasa aproximativ 10 minute, apoi se scoate
carne - e mai gustos daca exiosta si os la carne

Oala pentru couscous e oala care are 2 compartimente: oala jos si deasupra o sita. Se pune in oala carnea la fiert cu putina sare si se ia spuma.
Intre timp, pregatim couscous-ul pe care il punem intr-un vas intins si presaram apa pe el, apoi il frecam intre palme. Cand vedem ca deja isi mareste putin volumul, punem putin ulei pe maini si incepem si frecam iar. Cand operatia e gata, il punem in sita, punem sita deasupra oalei si lasam 20 minute. Dupa 20 de minute punem iar couscous-ul in vasul intins, si luam din zeama de carne cu un polonic si incepem si presaram peste el. Apoi il frecam iar intre palme, apoi iar cu ulei. (la fiecare 20 de minute mai afcem aceasta operatiune inca de 2 ori). Punem legumele taiate mare in oala si lasam la fiert. Dupa ultima frecare cu supa si ulei a couscous-ului, adaugam si condimentele si mai lasam la fiert inca 20-30 de minute.

Se scoate pe un paltou intins couscous-ul, se presara puin sos, se pune carnea si legumele in centru. Se aduce la masa intr-un castron sos - pentru cine il vrea mai umed.

Pofta mare!

PS: se poate face cu o varietate intreaga de legume, inclusiv naut. Fiecare dupa pofta inimii, iar procedeul este acelasi.
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mari-cristiana la data de Lun Iul 27, 2015 10:49 pm

Pentru ca este vara si avem legume ,astazi voi prepara spaghete de legume:
Aproximativ 300 grame spaghete de legume(eu pun morcovi,dovlecei si vinete) trase la tigaie cu putin ulei de masline , (sare si piper dupa gust) apoi adaugam spre sfarsit un catel de usturoi zdrobit si foarte putin otet balsamic. Este o garnitura minunata alaturi de un piept sau un muschiulet la gratar, dar merg si simple. Daca va place patrunjelul puteti adauga din abundenta in farfurie.
avatar
mari-cristiana
Maestru
Maestru

Mesaje : 784
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 40
Localizare : galati

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum