Ultimele subiecte
» Atelierul Ilenei
Astazi la 6:13 am Scris de adrianabcr

» Sa facem cunostinta (4)
Astazi la 6:11 am Scris de adrianabcr

» Atelierul Cameliei
Astazi la 6:05 am Scris de adrianabcr

» Atelierul Miha60
Astazi la 5:24 am Scris de Ileana

» La multi ani mamici (4)
Sam Mar 25, 2017 8:40 am Scris de Carmen-Tzep

» Atelier Caciulita
Sam Mar 25, 2017 4:52 am Scris de Carmen-Tzep

» Concurs: Modelul reinterpretat
Sam Mar 25, 2017 1:51 am Scris de Alina MM

» Manusi
Vin Mar 17, 2017 11:50 am Scris de Mihaela

» Filme noi-recomandari.
Vin Mar 17, 2017 9:11 am Scris de Nicoleta Rentea

SPONSORII NOSTRI
Firedetricotat.ro
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg

Felul 2

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Felul 2

Mesaj  Daria la data de Mier Ian 02, 2013 4:45 am

Felul 2
avatar
Daria
administrator

Mesaje : 117
Data de inscriere : 01/01/2013

http://clubulnostru.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  bires.anamaria la data de Dum Ian 20, 2013 6:34 am

am zis sa va scriu si eu o reteta tare apreciata la noi in familie
VARZA A LA CLUJ
ingrediente:
500 gr carne tocata
1 morcov
1 ceapa
putin suc de rosii
250 gr orez
500gr varza murata
smantana mai lichida
1 ou
intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si carnea tocata.se lasa la calit apoi se adauga sosul de rosii ,se adauga putina apa si se lasa pe foc pana este fiarta carnea,se adauga condimente:sare,piper dupa gust se mai da un clocot si se pune deoparte.
in alta oala se pune la fiert orezul cu putina sare,dupa ce sa fiert se lasa deoparte
iar in alta oala se pune la calit varza murata spalata in mai multe ape in functie de gust sa nu fie prea acra.se lasa putin la calit apoi se pune putina apa si se lasa la fiert.
dupa ce toate sunt fierte se pun intro tava straturi incepand cu un rand varza,un rand orez,un rand carne un strat de smantana apoi se incepe iar cu varza,orez ,carne ,smantana si se termina cu un strat de varza peste care se pune un ou batut si se baga la cuptor pana se rumeneste oul.
pofta buna
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 319
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 37
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Victoria. la data de Dum Ian 20, 2013 6:40 am

Ce reteta interesanta!! numai bunatati astazi mincare mincare .Multumim Anamaria. :@(:
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7807
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  bires.anamaria la data de Dum Ian 20, 2013 6:50 am

victoria eu la reteta asta ii spun "sarmale imprastiate" lol!
ca eu nu ma impac deloc cu sarmalele sa le invelesc asa ca le fac in felul asta
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 319
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 37
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Victoria. la data de Dum Ian 20, 2013 6:52 am

La noi se spune "Sarmale sparte" lol!
Cate bordee atitea obicee. Very Happy
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7807
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Dum Ian 20, 2013 8:14 am

Ana mi-ai facut pofta cu varza ta alla Cluj. Maine trebuie musai sa caut varza murata ca nu vreau sa fac cu varza proaspata. mincare mincare
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  bires.anamaria la data de Lun Ian 21, 2013 9:29 am

va mai scriu o reteta la care se bateau ai mei la inceput ca nu le ajungea ,dupa aia fac portie dubla.
este o reteta luata de pe postul"acasa" de la" bunica"daca o mai tineti minte pe batranica aia ce aparea acum cativa ani
FASOLE VERDE CU VITEL
500 gr carne vitel
1 kg fasole verde(eu fac si fasole de la borcan)
1 ceapa
suc rosii
smantana
pe foc intro cratita se pune ulei.se toaca ceapa.se curata fasolea,se fierbe si se lasa la racit.in uleiul fierbinte se prajeste carnea.se adauga cepa,apa.se fierbe carnea la foc mare.se pune sare.cand sa inmuiat carnea se adauga fasolea si piper.se fierbe 5 minute ,se adauga suc de rosii,patrunjel si smantana cat va lasa inima :$$:
pofta buna
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 319
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 37
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Vizitator la data de Lun Ian 21, 2013 11:58 am

Un sufleu de brocoli v-ar interesa?mie imi place atat de mult incat asi manca toata tava.Daca va tenteaza pun si reteta gutoasa de sufleu.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Vizitator la data de Lun Ian 21, 2013 12:27 pm

Uitasem de varza a la Cluj. Cred ca o sa aiba prioritate!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  gabyta la data de Dum Feb 10, 2013 7:28 am

MMarinella a scris:Un sufleu de brocoli v-ar interesa?mie imi place atat de mult incat asi manca toata tava.Daca va tenteaza pun si reteta gutoasa de sufleu.
Daaaaaaaaaaaaaaa,cand ai timp chiar te rog sa pui reteta pupici
Wwawwww ,varza a la Cluj,,,,e o nebunie de mancare bravo bravo ,,as manca zilnic,,si eu fac tot mereu.

Azi eu am facut din nou Conopida la cuptor





Proces tehnologic
-Se fierbe conopida pana este fiarta ,,da nu moale de sa se imprastie,,asa normala.(eu de data asta am pierto pe aburi)
-intre timp calim -2cepe ,cca 300 grame baicon,,sau cat doriti,ciuperci,iarasi la alegere,,si ce mai doriti puteti adauga la alegere ce aveti prin frigider,carnaciori,carnati,salam,mazare,,,etc.
-asezam bucatelele de conopida in tava,puteti sa ungeti tava cu putin unt daca vreti,,euy nu am uns de data asta
-peste conopida punem cu lingura compozitia de ceapa si celelalte ingrediente.
-separat batem 3 oua cu 300-400 ml smantana,,
-peste am pus cascaval ras si am dat la cuptor ptr cca 25-30 min,,daca nu se rumeneste deasupra in acest timp dati cuptorul pe grill sau puteti tava pe treapta cea mai inalta a cuptorului .
Tava mea are 28 cm iar conopina era de 1 kg aprox.

Pofta buna!!! pupici
avatar
gabyta
Maestru
Maestru

Mesaje : 618
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  natya la data de Dum Feb 10, 2013 8:35 am

Multumim de retete !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3522
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Adrienne la data de Dum Feb 10, 2013 8:54 am

Gabyta, si eu fac conopida la cuptor dar o alta varianta , fara bacon si ciuperci. Saptamina viitoare, incerc varianta ta, arata excelent.
Multumim.
avatar
Adrienne
Maestru
Maestru

Mesaje : 796
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 51
Localizare : Arad

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Dum Feb 17, 2013 7:10 am

Lasagna
Ingrediente sos de carne: 500 gr - 1 Kg carne macinata amestec, 2/3 sticlete sos de rosii passata, 1 ceapa tocata marunt, putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.
3 mozzarella, 4 oua fierte taiate cubulete mici.
1- 2 pachete de paste lasagna Barilla (nu necesita fierbere prealabila).
Mod de preparare sos: calim carnea in putin ulei de masline incins, adaugam ceapa, sosul de rosii si condimentam. (eventual se poate adauga mazare cam 300 gr)Se lasa sa fiarba la foc potrivit 2 ore.
Mod preparare lasagna:
- intr-o tava asezam un strat de sos apoi asezam foile de lagasagna, acoperim din nou cu sos de carne si deasupra presaram cu mozzarella, oua si parmezan.
- se repeta procedura pana se epuizeaza sosul de carne.
- sa da la cuptorul preincins la 180-200 gr (optiunea sus/jos) timp de 25-35 minute.
Pofta buna!

avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  DIANA81 la data de Dum Feb 17, 2013 8:32 am

dar nu pui besciamella???
eu fac lasagna alla bologneze.....cand am timp o sa pun si eu reteta lol!
avatar
DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 35
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  natya la data de Dum Feb 17, 2013 8:52 am

Toate retetele ne intereseaza asa ca va asteptam !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3522
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  ildi la data de Dum Feb 17, 2013 8:54 am

si eu fac lasagne tot cu besciamella,iar carnea tocata o fierb la foc mic cu ceapa si morcovi taiati cubulete si sos rosu ptr circa 2-3 ore.
am mincat insa lasagne cu crostacei foarte bune si usoare.trebuie sa caut reteta!
insa,lasagne ca si pastele intra la felul 1

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9768
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 49
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  pcinfo la data de Dum Feb 17, 2013 11:07 am

Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2... ras2 ras2 ras2

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4301
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  ildi la data de Dum Feb 17, 2013 11:13 am

pcinfo a scris:Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2... ras2 ras2 ras2
lol! lol! lol!

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9768
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 49
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  DIANA81 la data de Dum Feb 17, 2013 11:15 am

pcinfo a scris:Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2... ras2 ras2 ras2
ras2 ras2
avatar
DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 35
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Dum Feb 17, 2013 9:22 pm

Asta e varianta care am invatat sa o gatesc de la sot. Abia astept sa vad si variantele voastre sa stiu unde sa mai schimb putin.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  bleaumihaela la data de Dum Feb 17, 2013 10:42 pm

burghinion de porc:

500g pulpa de porc taiata fasii
2 cepe taiate fff marunt
4 catei de usturoi
1 ardei rosu, 1 galben,1 verde iute taiate julien
150 g kaiser taiat batonase
250 g ciuperci taiate felii
4 rosii taiate cuburi
2-3 linguri suc de rosii
1 lingura de faina
2 linguri unt

se caleste carnea, ceapa si usturoiul in unt, se adauga kaiserul, ardeiul si se adauga 2 cani de apa. Cand carnea este fiarta se adauga rosiile si sucul de rosii.faina se desface si ea in cateva linguri de apa si se adauga in sos, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foi de dafin.Ciupercile se calesc in baie de ulei si se adauga deasupra.

bleaumihaela
Membru.
Membru.

Mesaje : 115
Data de inscriere : 26/01/2013

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mariana71 la data de Lun Feb 18, 2013 1:06 am

Va spun si eu cum fac :
LASAGNE AL RAGU[center]

Pt ragu avem nevoie de:
-1kg carne tocata amestec
-o ceapa taiata marunt
-un morcov taiat marunt
-tulpina de telina taiata marunt
-rozmarin taiat marunt
-un pahar vin rosu sec
- un borcan de bulion 400 gr,dar e posibil sa se ceara mai mult daca nu se inroseste destul.
Se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb la foc f incet ,chiar si timp de 3-4 ore.Cu cat se fierbe mai mult ,cu atat e mai bun.La final ,nu trebuie sa fie prea scazuta umplutura,de aceea trebuie tinut la foc mic si cu cap cat mai ermetic.In caz ca e prea densa se pune un pic de supa sau apa.
Mai avem nevoie de:
-Un pachet lasagne
-1 kg besciamella(eu o fac de multe ori in casa:se pune la topit un cub -2 de unt si apoi se adauga faina,cam 50-100gr mestecand incontinuu sa nu faca gogoloase si apoi se adauga lapte pana ajunge la consistenta dorita.)
-cascaval grana ras
Mod de asamblare:
Eu foile le dau un pic prin apa clocotita si le intind pe servetele ca sa absoarba din apa.
In tava unsa cu un pic de ulei se pune o lingura de umplutura si una de besciamella si se unge bine fundul tavii.Apoi -un rand de foi , umplutura ,besciamella si se presara cu cascaval.Se fac asa 4 randuri de foi si se incheie cu umplutura, besciamella si cascaval.
Se da la cuptorul incins,pt 45-50 min la 180°. Trebuie sa fie frumos rumenita ,deci poate sa fie nevoie si de mai mult timp.Depinde de cuptor.
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1395
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  DIANA81 la data de Lun Feb 18, 2013 2:40 am

si eu fac de asta lol! ,singura diferenta e ca in besciamella pun oleaca de nocce moscata si folosesc foi proaspete!!si e suuuuuuuuuuuuuuper buna!!...
avatar
DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 35
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  mariana71 la data de Lun Feb 18, 2013 3:34 am

Daaaaaaaaaa,am uitat sa spun de nocce moscata amuzat .
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1395
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Vizitator la data de Lun Feb 18, 2013 4:41 am

Auleu....ziceti si pt noi cele de pe aici.....traduceti per favore!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Felul 2

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum