Ultimele subiecte
» Ce fire am mai cumparat (2)
Astazi la 3:55 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelierul Cameliei
Astazi la 3:48 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelier pcinfo 2017
Astazi la 3:42 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelier Alina
Astazi la 3:27 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelierul Miha60
Mar Oct 17, 2017 7:11 am Scris de kmn

» La multi ani copii (2)
Dum Oct 15, 2017 10:30 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Nusei-2
Mier Oct 11, 2017 9:10 pm Scris de NUSA

» La multi ani mamici (4)
Joi Oct 05, 2017 5:46 am Scris de Cami Luigia

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Dum Oct 01, 2017 9:43 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Nicoleta Rentea
 
Miha60
 
ilona
 
Victoria.
 
mihulmic
 

Cuvinte-cheie

atelier  victoria  


Ciorbe,supe...

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Dum Apr 06, 2014 6:52 am

Carmen , am incercat e foarte buna ! si chiar nebatuta poate fi la fel ca si iahnia , o mancare scazuta !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Dum Apr 06, 2014 7:13 am

Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut.  dar 
avatar
Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1665
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 61
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Victoria. la data de Dum Mai 07, 2017 10:22 pm

Am tot incercat reteta de ciorba de burta dar nu imi iese atat de buna la la altii.La noi nu se face, am mancat prima data aici in Romania.
Voi cum o feceti??

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8009
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Gabic la data de Lun Mai 08, 2017 1:42 am

Reţeta mea:
Burta + os de vită le pun la fiert. Arunc întotdeauna prima apă după ce dă oala în clocot.
Le pun din nou în apă rece (+2foi de dafin, sare, piper) şi le las la fiert până când intră furculiţa în burtă. Atunci scot bucăţile din apă le las la răcit atât cât pot ţine burta în mână ca să o pot tăia fideluţe.
Pun la fiert cartofi, morcovi, ţelină, păstârnac ceapă.
Când sunt foarte bine fierte, le scot le pasez bine, apoi împreună cu apa în care au fiert le amestec cu zeama de carne.
Pun fideluţele de burtă în zeamă şi le mai dau în clocot să se amestece gusturile.
Călesc uşor un morcov ras+ un ardei roşu. Le pun în oala mare.
Nu-mi place să pun smântâna la fiert. parcă se "taie". Prefer să pun pe masă în castroane separat: smântână, usturoi pisat, hrean în oţet.

Poftă bună.

Faza asta cu pasatul legumelor mi-a spus-o o bucătăreasă profesionistă. De aceea este aşa cremoasă ciorba la restaurant.




avatar
Gabic
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1128
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 48

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Victoria. la data de Lun Mai 08, 2017 3:24 am

Gabi nu stiam ca se pun si cartofi..Multumesc pentru reteta

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8009
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Lun Mai 08, 2017 4:05 am

Nici eu nu stiam de cartofi !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Victoria. la data de Lun Mai 08, 2017 6:37 am

Dar ciorba falsa din pleurotus ati facut?
Eu am facut odata si erau ciupercile tari..citind mai tarziu reteta din nou am vazut ca ciupercile nu se fierb mult cu se intaresc iar eu le-am tot fiert sa fie buuune lol!

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8009
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  NUSA la data de Lun Mai 08, 2017 12:46 pm

Eu am o reteta mai simpla de ciorba de burta.Pun la fiert un os bun de vita (asta e cel mai important,mie imi place sa aiba si ceva carne pe el) Arunc apa cand a dat in fiert si apoi calesc un morcov ras pt culoare,pun osul inapoi,apa.Mai pun 1-2cepe intregi ,un morcov intreg si pastarnac daca am.Nu se mai adauga apa pe parcurs,deci punem mai multa (luam in considerare faptul ca scade la fiert) .Las pana se desprinde carnea de pe os ,scot osul si legumele intregi si pun o punga de burta de vita fideluta,(decongelata)Las la fiert pana se patrunde.Intr un vas incapator bat vreo 5-6galbenusuri cu 3-400gr de smantana.Pun treptat cate putina ciorba peste amestecul cu smantana pt a ajunge la aceeasi temperatura si apoi totul inapoi in oala (astfel smantana nu se taie) Pun si putin usturoi zdrobit,sare sau delikat ,otet dupa gust .Eu tai si carnea care a fost pe os fasii si o adaug pt extragust plus putin marar dar nu e obligatoriu La servire fiecare isi mai pune smantana ,otet si se mananca cu ardei iute
avatar
NUSA
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2726
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  mimiady63 la data de Lun Mai 08, 2017 9:47 pm

Nusa asa fac si eu,dar in loc de otet,pun zeama de la gogosari murati.De la galbenusurile cu smantana se ingroasa ciorba .Daca fac ciorba doar pt o zi pun usturoi in ea ,daca fac mai multa nu bag usturoiul in ea .
avatar
mimiady63
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3269
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 53
Localizare : Orastie-Hunedoara

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Victoria. la data de Sam Mai 13, 2017 12:11 pm

Adriana multumesc pentru sfat..Am pus usturoiul in castron.. ciorbita abia astazi am terminato..am mancat doar eu si Lavi lol!

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8009
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  mimiady63 la data de Sam Mai 13, 2017 10:06 pm

mincare bucatar
avatar
mimiady63
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3269
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 53
Localizare : Orastie-Hunedoara

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Lun Mai 15, 2017 6:11 am

Nusa , asa fac si eu doar ca in loc de marar pun leustean !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Cami Luigia la data de Lun Mai 15, 2017 10:26 pm

Bună dimineața, eu nu știu să fac ciorbă de burtă, dar vă prezint ciorba mea de pasare de țară, cu tăiței de casă!





Pentru că ultima oară când am făcut tăițeii îmi era rău, nu am avut răbdare să îi tai mărunt, cu cuțitul și am tăiat cu aparat de tăiat pizza, cu lame rotunde.
Să știți că mi-au plăcut teribil și au un aspect rustic, cred că de acum înainte așa îi fac!
Rețeta presupun că o știți toate, dar dacă este nevoie, o scriu.
Poftă bună !
avatar
Cami Luigia
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1566
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Gabic la data de Mar Mai 16, 2017 12:44 am

Joi mă sună soţul şi-mi zice că a luat burtă să-i fac ciorbă. Nu-mi venea să cred! Ce coincidenţă!!!!!
Am făcut-o în stilul meu. Nu-mi iese faza cu ouălele bătute.

Cami şi eu prefer tăieţei de casă. Maşinuţa s-a stricat, am fost nevoită să-i tai la mână. Rola mea este foarte veche are marginea zimţată.
Ies ondulaţi pe margine. Fiica mea nu mănâncă fideaua din comerţ. o ocoleşte în ciorbă. Pe cei de casă îi devorează.

avatar
Gabic
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1128
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 48

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Cami Luigia la data de Mier Mai 17, 2017 10:16 am

Data viitoare vin cu rețeta de ruladă de casă. Iese super bine și rapidă, gustoasă!
avatar
Cami Luigia
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1566
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  mari-cristiana la data de Joi Mai 18, 2017 2:00 am

Buna ziua!
Daca imi permiteti voi veni cu cateva completari la ciorba de burta:
osul de vaca este de preferat sa fie din picior , zona genunchiului, (os alb) pentru a nu schimba culoarea (supa ramane alba).
se fierbe osul minim 4 ore cu legume, dupa ce a fost oparit in prealabil ( aruncata prima apa), apoi se strecoara.
ouale +smantana+galbenusurile+usturoi zdrobit+sare+otet + putina supa de la oase se amesteca bine si se strecoara in momentul in care se pun in ciorba, astfel usturoiul nu ajunge in ciorba, nu isi schimba gustul nici culoarea. Peste usturoiul ramas in strecuratoare se mai pune ciorba de cateva ori pentru a iesi tot gustul din el.
pentru a fi mai groasa ca si consistenta se pune 1 ou + 50-75 grame smantana/ portie
aceasta este reteta din restaurantul unde lucrez, un restaurant cu specific romanesc
avatar
mari-cristiana
Maestru
Maestru

Mesaje : 798
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 40
Localizare : galati

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Joi Mai 18, 2017 6:06 am

pupici
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Miha60 la data de Joi Mai 18, 2017 10:09 am

Multumim frumos,e bine de stiut!
avatar
Miha60
Maestru
Maestru

Mesaje : 781
Data de inscriere : 25/05/2016
Varsta : 57
Localizare : Nottingham UK

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Gabic la data de Joi Mai 18, 2017 11:30 pm

Mari_Cristiana mulţumesc pe ntru reţeta completă. Aşteptăm şi alte secrete din bucătărie.
avatar
Gabic
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1128
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 48

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  mari-cristiana la data de Vin Mai 19, 2017 4:18 am

Cu mare drag va spun de cate ori aveti nevoie
meniul restaurantului unde lucrez este romanesc, nu stiu retete sofisticate, nu imi place sa gatesc dar putinul pe care il stiu il impart cu voi.
avatar
mari-cristiana
Maestru
Maestru

Mesaje : 798
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 40
Localizare : galati

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum