Ultimele subiecte
» Ce fire am mai cumparat (2)
Astazi la 3:55 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelierul Cameliei
Astazi la 3:48 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelier pcinfo 2017
Astazi la 3:42 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelier Alina
Astazi la 3:27 am Scris de Nicoleta Rentea

» Atelierul Miha60
Mar Oct 17, 2017 7:11 am Scris de kmn

» La multi ani copii (2)
Dum Oct 15, 2017 10:30 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Nusei-2
Mier Oct 11, 2017 9:10 pm Scris de NUSA

» La multi ani mamici (4)
Joi Oct 05, 2017 5:46 am Scris de Cami Luigia

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Dum Oct 01, 2017 9:43 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Nicoleta Rentea
 
Miha60
 
ilona
 
Victoria.
 
mihulmic
 

Cuvinte-cheie

atelier  victoria  


Ciorbe,supe...

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Daria la data de Mier Ian 02, 2013 8:33 am


Ingrediente pentru Supa de pui cu taietei
1 pui de aprox 2 kg
300 gr radacina telina
100 gr radacina patrunjel
2 morcovi mari
taietei (sau fidea)
sare, piper
putin patrunjel pentru servit
Supa de pui cu taietei - Preparare
Puiul curatat bine se spala in apa rece. Se pune intr-o oala mare si se acopera cu apa rece (cam 4-5 l apa). Se pune la fiert la foc mic.
* daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa iasa carnea mai gustoasa il punem la fiert in apa fiarta.
Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa plus 2 lingurite sare si lasam in continuare la fiert la foc mic, cat sa bolboroseasca usor.
* nu lasati sa clocoteasca supa, aceasta se va tulbura.
Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. La mine a durat cam 1 ora, cam la 10 minute dadeam un ochi sa vad daca mai trebuie spumata. Cand vedeti ca nu se mai face spuma stergeti marginea oalei de spuma intarita cu un servetel umed si apoi puneti capacul la oala ca sa nu scada supa prea tare. Lasati la fiert inca 2 ore.
Asezati o strecuratoare desupra unei oale goale si strecurati supa.
* daca strecurati supa aceasta va fi si mai limpede; in strecuratoare va raman zarzavaturile fierte si carnea de pui cu care puteti pregati alte feluri de mancare.
Intre timp, fierbeti separat taieteii. Strecurati-i si aruncati-i in oala cu supa si mai dati un clocot, verificand supa de sare.
* eu fierb taiateii separat ca sa nu-si lase amidonul in supa si sa o tulbure.
avatar
Daria
administrator

Mesaje : 115
Data de inscriere : 01/01/2013

http://clubulnostru.forumulmeu.ro

Sus In jos

Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon »

Mesaj  Daria la data de Vin Ian 04, 2013 7:56 am

Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon
»
Ingrediente pentru Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon
5-6 costite porc
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mica (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa medie
200 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura buna tarhon tocat
Amestec perisoare
300 gr carne tocata (de porc sau mixta porc+vita; data de 2 ori prin masina de tocat)
1 ceapa mica (cca 30 gr)
1 lingura pesmet
4 fire patrunjel
20 gr orez
1 ou
sare, piper negru
Portii: 5
Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon - Preparare
Se pun costitele la fiert in 2 l apa rece. Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 45 minute.
In acest timp se dau zarzavaturile pe razatoarea mare (sau se taie cubulete) si se soteaza in 2 linguri ulei, pana se inmoaie.
Se adauga zarzavaturile in supa si se mai lasa la fiert, tot cu capac, timp de 15-20 minute (pana sunt fierte).
In acest timp se pregatesc perisoarele: se da carnea de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa (daca carnea e gata tocata, dati ceapa pe razatoare). Se adauga orezul (uscat), pesmetul, patrunjelul tocat fin si oul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru.
Cu mainile umede se formeaza bile de dimensiunea unei nuci (mi-au iesti 21 perisoare).
Se da focul sub supa la mediu spre mic si se pun perisoarele in supa, pe toata suprafata oalei. Se lasa la fiert 10 minute, timp in care se spumeaza supa.
Se da focul la mic sub supa.
Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust (am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic (supa sa nu mai clocoteasca!). Se gusta de sare.
avatar
Daria
administrator

Mesaje : 115
Data de inscriere : 01/01/2013

http://clubulnostru.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Victoria. la data de Vin Ian 04, 2013 12:54 pm

Cel mai mult imi place ciorba de perisoare mincare
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8009
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Daria la data de Dum Ian 13, 2013 8:33 am

Care sunt ciorbele sau supele voastre preferate :scratch: ?
Asteptam sa ne impartasiti si noua retetele voastre. campfire
avatar
Daria
administrator

Mesaje : 115
Data de inscriere : 01/01/2013

http://clubulnostru.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Dum Ian 13, 2013 9:09 am

Ciorbitele mele preferate sunt cele cu perisoare, de burta si cea de fasole.
Eu din lpsa de borsul din tara, fac mai mult supe caci nu imi place ciorba acrita cu zeama de lamaie.

avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3312
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Sapa de chimen

Mesaj  pcinfo la data de Mier Ian 16, 2013 2:52 am

Cand sunt pe fuga si vreau totusi o supa calda, fac supa de chimen. Este foarte buna si este buna si la regim, buna la digestie, cand aveti stomacul deranjat etc.

Se curata o ceapa mai maricica si un morcov si se taie marunt (nu va chinuiti insa f tare, si daca e mai mare e ok). Se calesc in putin ulei si le puneti pe urma la fiert intr-un litru de apa. Daca vreti fara prajeli, nu mia caliti cui puneti direct la fiert si puneti in apa o lingurita de ulei. Adaugati in apa 2 lingurite de seminte de chimen si sare dupa gust.

Cand morcovul e fiert, intr-o farfurie "dizolvati" 1 lingura de faina cu putina supa, si turnati peste supa. Strecurati supa si mai dati un clocot pe urma.

Se poate servi cu crutoane de paine prajita. Tata mai pune putin zahar, dar numai la el am vazut chestia asta :)
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4249
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 46
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  gabyta la data de Mier Ian 16, 2013 3:00 am

pcinfo a scris:Cand sunt pe fuga si vreau totusi o supa calda, fac supa de chimen. Este foarte buna si este buna si la regim, buna la digestie, cand aveti stomacul deranjat etc.

Se curata o ceapa mai maricica si un morcov si se taie marunt (nu va chinuiti insa f tare, si daca e mai mare e ok). Se calesc in putin ulei si le puneti pe urma la fiert intr-un litru de apa. Daca vreti fara prajeli, nu mia caliti cui puneti direct la fiert si puneti in apa o lingurita de ulei. Adaugati in apa 2 lingurite de seminte de chimen si sare dupa gust.

Cand morcovul e fiert, intr-o farfurie "dizolvati" 1 lingura de faina cu putina supa, si turnati peste supa. Strecurati supa si mai dati un clocot pe urma.

Se poate servi cu crutoane de paine prajita. Tata mai pune putin zahar, dar numai la el am vazut chestia asta :)
Si eu mai fac cateodata,tot asa ptr o curatenie interioara ,,prinde bine. lol!
avatar
gabyta
Maestru
Maestru

Mesaje : 617
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Carmen la data de Mier Ian 16, 2013 4:51 am

Eu am facut acum ciorba de salata verde,iar pe diseara incerc supica de chimion,fiica mea nu vrea sa manance de doua ori din aceeasi mancare in aceeasi zi.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 35

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  claud160 la data de Joi Ian 17, 2013 4:21 am

pcinfo a scris:Cand sunt pe fuga si vreau totusi o supa calda, fac supa de chimen. Este foarte buna si este buna si la regim, buna la digestie, cand aveti stomacul deranjat etc.

Se curata o ceapa mai maricica si un morcov si se taie marunt (nu va chinuiti insa f tare, si daca e mai mare e ok). Se calesc in putin ulei si le puneti pe urma la fiert intr-un litru de apa. Daca vreti fara prajeli, nu mia caliti cui puneti direct la fiert si puneti in apa o lingurita de ulei. Adaugati in apa 2 lingurite de seminte de chimen si sare dupa gust.

Cand morcovul e fiert, intr-o farfurie "dizolvati" 1 lingura de faina cu putina supa, si turnati peste supa. Strecurati supa si mai dati un clocot pe urma.

Se poate servi cu crutoane de paine prajita. Tata mai pune putin zahar, dar numai la el am vazut chestia asta :)
demult caut o reteta fiicei mele ii place la nebunie , dar eu nu stiu sa fac . am incercat odata si a zis ca nue ca si la gradinita :$_: o sa incerc :$$:
avatar
claud160
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 235
Data de inscriere : 14/01/2013
Localizare : U.K.

http://www.facebook.com/pages/Handmade-Crochet/123529184471459

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  bires.anamaria la data de Sam Ian 19, 2013 2:26 am

si eu fac supa de chimen putin diferit dar este la fel de buna si racoroasa.
eu pun 2 linguri de ulei intro oala in care dizolc 1 lingurita de boia dulce si 2 linguri de faina de grau.amestec pana nu mai sunt cocoloase(nu neaparat pe foc pentru ca nu vreau sa le prajesc)pun 2 litri de apa si 3 linguri mari de chimen si las la fiert.apoi strecor in alta oala supa si pun 2 lingurite delikat,4 oua batute si 4 intregi(daca vrei)si 2 l;inguri generoase de smantana.mai lasi 5-10 minute si gata.se poate servi cu cutoane
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 38
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  DIANA81 la data de Sam Ian 19, 2013 3:14 am

eu sa fac ciorba de chimen sau de salata verde pot sa-mi mut domiciliul ras2 ras2 bucovineanul meu manca numai ciorbe acre,iar pupaza asta italianca numai supe cu pasta amuzat amuzat
avatar
DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 36
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Dum Feb 10, 2013 10:12 am

Eu toamna pun la borcan si sterilizez apoi fasole verde amestecata cu morcov , patrunjel , telina. rosii, patrunjel verde Se poate minca si asa alaturi de carne sau in apa fiarta rastorn un astfel de amestec daca vreau mai adaug un cartof doi si gata ciorbita O sa discutam la conserve de astfel de ajutoare din camara puse in conserve de primavara pina toamna
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  kmn la data de Sam Iul 13, 2013 5:43 am

Face cineva supă derosii?
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2428
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  pcinfo la data de Sam Iul 13, 2013 8:47 am

Am facut si eu supa crema de legume (morcovi, patranjel, telina, dovlecel, o mana de mazare) si a fost delicioasa. E prima data in viata mea ca mananc asa ceva dar am mancat doua portii asa mult mi-a placut, nici nu am mai vrut felul 2.

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4249
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 46
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Alina MM la data de Sam Iul 13, 2013 9:45 am

Eu mai fac uneori supa de rosii.... prajesc putin ceapa, apoi pun 1-2 linguri faina, bulion peste si apoi completez cu apa.... dupa ce da in clocot, pun taietei sau orez sau fac galuste.... binenteles si condimente

_________________
Alina
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8522
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  pcinfo la data de Sam Iul 13, 2013 10:07 am

interesant, nu am facut niciodata...

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4249
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 46
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Alina MM la data de Sam Iul 13, 2013 10:43 am

E reteta de la bunica-mea, de pe vremuri... mie-mi place dulce, pun in farfurie zahar, altii prefera cu sare, depinde de gusturi.  Avand urme de sange de ungur in mine, prefer supele dulci, de fructe  (cand mananc, ca de regula sar peste supa direct la felul 2 amuzat )

_________________
Alina
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8522
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  kmn la data de Sam Iul 13, 2013 11:35 am

carmen....si eu am inceput cu supele crema de anul acesta, cum sunt singurele pe care copii le mananca m-am conformat si eu.....si acum e vara, sunt usor de facut si santoase....
alina...mersi, eu nu am facut pana acum supa de rosii dar vreau sa incerc, cum sunt asa de ieftine rosiile e si pacat!!!!
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2428
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 3:00 am

Bissara - supa de bob si/sau mazare uscate

250 gr de bob si/sau mazare uscate se pun la inmuiat de cu seara
3 capatani de usturoi (lasate asa intregi) spalate
30 ml de ulei de masline
sare dupa gust

Pentru servit: chimion pudra, paprika pudra si ulei de masline

Intr-o oala se pun boebele lastae la inmuiat si spalate bine de impuritati. Se umple oala pana la 3/4 din capacitate cu apa.. Adaugam uleiul de masline si sare, precum si cele 3 capatani de usturoi. Se acopera si se gateste bine, pana se inmoaie bine de tot bobul. Se scoate usturoiul si se decojeste. Se pune supa si usturoiul curata in robot si se mixeaza pana devine o supa cremoasa. Se serveste calda, asezonata cu chimion pudra, paprika pudra si ulei de masline.

Este o supa care se serveste de obicei dimineata in sezonul rece.
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Sam Apr 05, 2014 4:26 am

Suna bine, papilele mele gustative, si-au dat acordul, asa ca o s-o incerc.  mincare   multumesc 
avatar
Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1665
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 61
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Sam Apr 05, 2014 7:22 am

Nu se poate face si scazuta la fel ca fasolea batuta ?
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 8:31 am

Habar nu am...probabil ca se poate, insa daca nu e data la blender nu va fi la fel de fina, iar usturoiul va trebui pisat si adaugat...
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  natya la data de Sam Apr 05, 2014 9:19 am

Eu o sa incerc , multumesc !
avatar
natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3797
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Sam Apr 05, 2014 10:07 am

Natya incearca fara probleme, eu si lintea am facut-o facaluita!  mincare mincare 
avatar
Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1665
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 61
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 10:08 am

Cu placere  pupici 
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ciorbe,supe...

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum