Ultimele subiecte
» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Astazi la 9:12 pm Scris de NUSA

» Atelierul Cameliei
Astazi la 11:50 am Scris de Cami Luigia

» Totul despre gradina.
Astazi la 3:16 am Scris de Miha60

» Bancul ce ma binedispune -5
Astazi la 1:04 am Scris de ilona

» Atelier pcinfo 2017
Dum Iun 25, 2017 2:08 am Scris de adelinacomanescu

» La multi ani mamici (4)
Joi Iun 15, 2017 8:15 pm Scris de NUSA

» Atelierul Miha60
Mier Iun 14, 2017 11:41 pm Scris de Alina MM

» Totul despre florile de camera.
Mier Iun 14, 2017 11:27 am Scris de MihaelaLiliana

» Atelierul Nusei-2
Dum Iun 11, 2017 5:14 am Scris de natya

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Miha60
 
MihaelaLiliana
 
Victoria.
 
loriss54
 
ilona
 
Cami Luigia
 
mimiady63
 
NUSA
 
ildi
 
Carmen-Tzep
 


Ce gatim azi.

Pagina 4 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Alina MM la data de Vin Iun 21, 2013 8:53 pm

Deja mi-e foame...
Carmen, cum ai facut pateul?

_________________
Alina
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8430
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  pcinfo la data de Vin Iun 21, 2013 9:15 pm

Eu azi fac ciorbita de vacuta iar felul doi iahnie de fasole cu nu stiu inca ce :))

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4151
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Vin Iun 21, 2013 11:59 pm

alina...e fff simplu si super gustos...eu nu am  mai cumparat pate din comert cred ca de mai bine de 8 ani, si de vreo doi ani am inceput sa il fac eu
acum am avut 800 gr ficat de curcan proaspat
am pus putin ulei intr-o tigaie in care am calit pentru cateva minute 3 cepe mari, cand au fost gata cepele am pus vreo 4-5 catei de usturoi feliat si am mai duntuit un pic apoi am pus ficatul spalat si curatat de pielite, l-am calit putin pana si-a schimbat culoarea pe ambele parti apoi am pus cam 2 pahare de apa si...secretul....condimentele (toate la ochi): oregano, busuioc, rozmarin, 2 foi de dafin si am lasat la foc mic pana a fost gata, apa trebuie sa scada dar nu de tot pentru ca sosul rezultat il amesteci cu ficatul....la finla, cand am stins focul am adaugat sare si piper si am lasat la racit....
cand a fost rece de tot il maruntesti cu ce vrei/ ai la indemana: eu am dat prin masina de tocat apoi am finalizat cu blenderul vertical, cand e pasat bine adaugi 1/2 pachet de unt 82% lasat la temperatura camerei si gata....pofta buna!
sa imi zici daca ti-a placut cand il faci....
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  pcinfo la data de Sam Iun 22, 2013 1:20 am

Multumim mult, de mult vreau sa fac si eu pateu de ficat, dar nu am incercat. Mie pateul imi place f mult dar ficatul nu-l mananc altfel sub nici o forma, nu-mi place, e o ciudatenie, am incercat sa-l mananc prajit, tocana etc, pace buna nu-mi place, dar pateul e super ok. Probabil daca incerc am sa fac cu mai putin ficat.

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4151
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Alina MM la data de Sam Iun 22, 2013 1:26 am

Multumesc din nou, Carmen ...  multumesc
Presupun ca merge orice tip de ficat, nu? Si inca ceva... cum il pastrezi? in borcane, caserole ? Ca totusi e o cantitate destul de mare ....

_________________
Alina
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8430
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Iun 22, 2013 1:51 am

Carmen, eu fac asa: las lintea in apa, apoi o fierb intr-o apa, pe care o arunc. Intr-o crtita pun nitel ulei de masline (e ok si de floarea soarelui), si ceapa si usturoi tocate marunt (totul fac la ochi eu). Le calesc bine. Cateodata pun si morcov ras marunt (insa nu mereu). Cand sunt calite bine, adaug lintea si sare si condimente: curcuma, ghimbir, piper. Las sa fiarba un pic (lintea deja e fiarta). Adaug rosii date pe razatoarea in forma de stea. Las sa fiarba, pana scade bine de tot. La servire, adaugam in farfurie putin ulei de masline (avm nerafinat, facut de noi).

A, am uitat sa adaug vedeata: atrunjel si marar.
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Sam Iun 22, 2013 2:46 am

mersi denisa...o sa incerc si eu, stiu ca lintea e fff sanatoasa si supa crema facuta de mine nu i-a dat pe spate pe ai mei, sunt in cautare de retete noi

alina...eu am facut doar cu ficat de pui si de curcan...
si nu il pastrez in borcane sau alt recipient, iese destul de mult dar in 3 zile il devoram.....si se pastreaza fff bine la frigi ...
carmen...neaparat sa incerci, e delicios si mai ieftin (sa nu spun mai sanatos) decat cel din comert care are multa sare, grasime de porc si potentiatori de gust ....
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Iun 22, 2013 3:09 am

Carmen, cu multa placere. Spre exemplu daca ai supa-crema de legume, cand pui la fiert, in loc de a adauga apa (cand ai deja ceapa si usturoiul calite), poti adauga in loc de apa, supa-crema de legume...

Si noua ne facea tata pate de ficat de casa...si tot din pui sau curcan, niciodata nua  facut din porc sau vita (probabil din cauza ca trebuie fiert mult mai mult)...
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Carmen la data de Sam Iun 22, 2013 4:02 am

Kmn,merci pentru reteta ,voi incerca si eu sa fac pateu,ma tot pregateam de ceva timp... azi am gatit asta:ciorba taraneasca,ardei umpluti,vinete,snitele ,paine si urmeaza sa fac cozonac...

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Victoria. la data de Sam Iun 22, 2013 11:09 am

Ardei umpluti,dovlecei pane,placinta cu brinza. Multumesc fetele de retete :$&:

_________________
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7848
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Sam Iun 22, 2013 11:22 am

cu multa placere...
noi azi mai light: supa crema de dovlecel si broccoli, spanac cu ou,
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Dum Iun 23, 2013 3:15 am

Supa-crema de legume, mancarica de linte (iar), si fructe: cirese, pepene rosu si galben, mere iar spre dupa-amiaza suc proaspat de portocale...
Deseara - daca am chef, vreau s aincerc reteta de inghetata de vanilie de la retete de inghetata...
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Carmen la data de Lun Iun 24, 2013 9:22 am

kmn,am facut azi inghetata dupa reteta ta,nu am mai pus=o la congelator...am topit-o rapid ...e tare buna.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Lun Iun 24, 2013 11:32 am

ma bucur ca va place, eu maine vreau sa fac cu cacao...
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Mar Iun 25, 2013 4:56 am

Salata orientala si...atat. fructe ca desert...
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Mar Iun 25, 2013 8:59 am

eu mereu sunt in pana de idei....de aceea ma bucur tare ca mai dati si pe aici
ciorba de salata verde, chiftelute de dovlecel, tocanita de vitel cu orez
paine cu ou si cu lapte la cuptor-cina pentru pici
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Mar Iun 25, 2013 9:10 am

Eu azi mi-am facut tocanita de ardei copti cu rosii. Copii si sotul au papat penne (paste scurte) cu sosul de carne facut duminica.
Maine mi-a spus sa ii pregatesc paste cu mazare.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Carmen la data de Mar Iun 25, 2013 9:18 am

kmn...cum faci lapte la cuptor?Nu am auzit pana acum...

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Mar Iun 25, 2013 9:50 am

kmn a scris:eu mereu sunt in pana de idei....de aceea ma bucur tare ca mai dati si pe aici
ciorba de salata verde, chiftelute de dovlecel, tocanita de vitel cu orez
paine cu ou si cu lapte la cuptor-cina pentru pici

Cum faci ciorba de salata verde?
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  pcinfo la data de Mar Iun 25, 2013 12:38 pm

Denisa eu o fac fara paparada, cum am auzit la multa lume. E f simplu de facut. Daca am/vreau calesc putina slaninuta sa lase putina grasime in oala in care fac ciorba. Daca nu pun putin ulei. In grasimea respective calesc putin de tot niste usturoi 3-4 catei, depinde de preferinte, apoi torn apa si las pana incepe sa fiarba. Intre timp spal salata si o rup fasiute. Cand incepe apa sa fiarba pun salata si o las la fiert pana se moaie bine salata, cred ca in jur de 30 min. cand e fiarta, dreg totul cu un galbenus de ou frecat cu smantana si putin lapte, si adaug la ciorba. Potrivesc de sare si acresc cu otet. Si cam asta e tot....

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4151
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  pcinfo la data de Mar Iun 25, 2013 12:52 pm

mami_de_gemeni(mihaela) a scris:Eu azi mi-am facut tocanita de ardei copti cu rosii. Copii si sotul au papat penne (paste scurte) cu sosul de carne facut duminica.
Maine mi-a spus sa ii pregatesc paste cu mazare.

Pai cred ca e vorba de "paine cu ou si lapte" la cuptor, si eu ma gandesc ca o fi un fel de friganele dar nu prajite in ulei ci coapte..... Hmmmm ce idee, nu am mai facut friganele de mult.

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4151
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Mar Iun 25, 2013 1:02 pm

Denisa....si eu fac ciorba de salata verde cum a spus carmen, doar ca eu pun jumate apa jumate lapte si dreg cu ou si smantana de gatit
kkrmen...am facut dupa reteta asta http://www.retetecopii.com/2011/08/paine-cu-ou-si-cas-la-cuptor/ doar ca nu am pus cas ci branza framantata de oaie si in loc de marar am pus oregano, e penttru prima data cand fac si copiilor le-a placut...
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2398
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Mar Iun 25, 2013 1:30 pm

Interesant, am sa incerc si eu sa le fac picilor sa vedem daca sunt amatori.
Friganele mai papa ei , fac des atunci cand fac si snitele cu oul ce imi ramane festelesc o felie de paine sau doua si dau la prajit.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Mier Iun 26, 2013 3:53 am

Fetele, multumesc de raspuns. Dar...nu puneti zarzavat in ciorbica de salata? Sau eu nu pricep nimic?afro
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  pcinfo la data de Mier Iun 26, 2013 4:21 am

Nu se pune zarzavat deloc Denisa, asta imi place la ciorba asta, ca se face fffff repede fara eforturi prea mari....

Eu azi mai aveam ciorba, iar la felul 2 am facut salata de vinete, desi inca nu sunt prea grozave, parca nu au gustul chiar ok, le-o fi cules mai necoapte nu am idee...... dar am luat de pofta...

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro
avatar
pcinfo
administrator

Mesaje : 4151
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum