Ultimele subiecte
» Sa facem cunostinta (4)
Astazi la 5:52 am Scris de natya

» La multi ani mamici (4)
Ieri la 8:40 am Scris de Carmen-Tzep

» Atelierul Miha60
Ieri la 5:43 am Scris de Miha60

» Atelier Caciulita
Ieri la 4:52 am Scris de Carmen-Tzep

» Concurs: Modelul reinterpretat
Ieri la 1:51 am Scris de Alina MM

» Atelierul Cameliei
Dum Mar 19, 2017 11:33 pm Scris de cami luigia

» Manusi
Vin Mar 17, 2017 11:50 am Scris de Mihaela

» Filme noi-recomandari.
Vin Mar 17, 2017 9:11 am Scris de Nicoleta Rentea

» Poze haioase-3
Mier Mar 15, 2017 12:02 pm Scris de Victoria.

SPONSORII NOSTRI
Firedetricotat.ro
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg

Ce gatim azi.

Pagina 6 din 11 Inapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Victoria. la data de Mar Iul 02, 2013 12:14 pm

Am facut si eu ieri chiftelute de dovlecei si au esit tare delicioase,au mincat si copii,eu le maninc fara paine lol! ,,deci acum iar fac (am ars cateva stand de vorba cu voi amuzat )

_________________
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7806
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  viorica la data de Mar Iul 02, 2013 9:55 pm

Si eu am facut chiftelute de dovlecei si au fost super gustoase acum vreau sa incerc si varianta lui Teo sa pun si nitel cartof...
Oricum astazi o sa fac o zacusca de dovlecei cu ciuperci ..

viorica
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 205
Data de inscriere : 18/04/2013
Varsta : 49
Localizare : suceava

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Mar Iul 02, 2013 11:36 pm

Vorica, pot sa te rog sa ne dezvalui reteta pentru zacusca de dovlecei cu ciuperci ? ( eu cind aud de ciuperci, de drag intru in fibrilatii ris  ) ...
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  laly la data de Mier Iul 03, 2013 5:01 am

eu la chiftelutele de dovlecel le zic flendurele:+=: pt ca eu nu le dau forma unei chiftelute iar apoi ii pun ce legume am in casa chiar si cartof,morcov ardei verde sau rosu nu lipsesc usturoiul eu pun destul ca-mi place:+=: 
avatar
laly
Maestru
Maestru

Mesaje : 506
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 34
Localizare : laly23perez@hotmail.com

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Mier Iul 03, 2013 6:41 am

laly a scris: ....flendurele .... pt ca eu nu le dau forma unei chiftelute .... 

Le spui asa pentru ca le pui cu lingura in uleiul incins, asa-i ;) ?
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Carmen la data de Mier Iul 03, 2013 6:47 am

Am gatit azi spanac cu ochiuri,chiftelute din dovlecel si acum vreau sa fac un tort cu frisca si cu afine.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  viorica la data de Mier Iul 03, 2013 10:57 pm

tiktakro a scris:Vorica, pot sa te rog sa ne dezvalui reteta pentru zacusca de dovlecei cu ciuperci ? ( eu cind aud de ciuperci, de drag intru in fibrilatii ris  ) ..
.
2 kg dovlecei (zuchini)
1 kg ciuperci
500 gmorcov
500g ceapa
700-800 ml suc de rosii sau 400g pasta de tomate diluat cu 400-500 ml apa (depinde de concentratia pastei )
pasta de ardei sau ardei kapia copti si tocati
250-300 ml ulei
1 pahar apa
sare,boabe piper ,foi de dafin
Vreau sa spun ca eu de data aceasta am folosit ciuperci (bureti)de padure adica cum se spune in partea Bucovinei hulughiti......
Aceasta reteta este baza dar eu schimb cantitatile in functie de ce am ,acum am pus 2 kg ciuperci
Ceapa curatata se toaca marunt.morcovii se dau pe razatoarea mare,dovlecei se taie cuburu cu tot cu coaja.ciupercile se toaca cubulete.
Se pune uleiul la infierbintat ,se pune ceapa s caleste 5-6 min. apoi se pune mrcovul ,dupa 10 min.se adauga dovlecei si ardei se lasa un pic la calit se adauga ciupercile apoi apa si se lasa pina se inmoaie legumele la urma se pune pasta de tomate sare .piper foile de dafin se pun de la inceput s mai lasa sa s dea citeva clocote si se ia de pe foc .Nu trebiue sa fiarba pina se ridica uleiul ci sa fie sos deasupra pt ca este o zacusca mai dietetica .
Dupa ce am luat oala de pe foc luam mixerul vertical si pasam totul pina devine cremos.
Se pune in borcane sterile si apoi se pun la sterilizat .
Este foarte bun si ca sos pentru paste.
Pofta buna!
Este foarte bun si ca sos pt paste .

viorica
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 205
Data de inscriere : 18/04/2013
Varsta : 49
Localizare : suceava

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Joi Iul 04, 2013 12:53 am

viorica a scris:
Dupa ce am luat oala de pe foc luam mixerul vertical si pasam totul pina devine cremos.

Multumesc mult, Viorica.
Banuiesc ca peste faza cu pasatul pot sa sar, nu ? stau bine oricum la borcan , asa-i ?
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Alina MM la data de Joi Iul 04, 2013 7:54 pm

Multumim Viorica !

_________________

Alina          
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8624
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  viorica la data de Joi Iul 04, 2013 10:08 pm

tiktakro a scris:
viorica a scris:
Dupa ce am luat oala de pe foc luam mixerul vertical si pasam totul pina devine cremos.

Multumesc mult, Viorica.
Banuiesc ca peste faza cu pasatul pot sa sar, nu ? stau bine oricum la borcan , asa-i ?
Sigur ca se poate sari,.Atunci se toaca legumele mai marunt sau se dau prin robot,altfel poate semanacu un ghiveci si nu se mai poate intinde pe piine .trebuie safie de consistenta unei zacusti.
Da stau bine la borcan dar pentru linistea ta poti steriliza doua zile consecutiv .Exact ca la tocana de legume sau ghiveciul la borcan .Eu sterilizez in cuptor findca nu am cratita mare si le las acolo pina a doua zi .
Alina cu placere .

viorica
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 205
Data de inscriere : 18/04/2013
Varsta : 49
Localizare : suceava

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  viorica la data de Joi Iul 04, 2013 10:12 pm

Si inca ceva .....fiind o zacusca care se face la inceputde vara cu ceea ce avem prin gradina in loc de ardei kapia se pot folosi si ardei gras verde findca sunt mai ieftini si nu schimba mult gustul .se toaca marunt

viorica
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 205
Data de inscriere : 18/04/2013
Varsta : 49
Localizare : suceava

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Iul 05, 2013 1:19 am

Eu pentru pranz am facut niste chiftelute de dovlecel cu cartofi, iar pentru cina am in cuptor niste pulpite de pui+aripioare cu cartofi. As vrea sa fac pana plec sa ridic fata de la gradi si un chec ceva pentru copii.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Vin Iul 05, 2013 1:27 am

Poate sa iti placa acesta :

Chec cu visine

(pentru masuratori se foloseste 1 cana mare de ceai si 1 lingura pentru supa )

4 oua : albusurile se bat cu 1 cana zahar tos pina devine o masa compacta-lucioasa, se adauga cu mixare intre fiecare adaus urmatoarele :
4 galbenusuri, se mixeaza,
4 linguri apa, 4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt , si la final 1 cana faina.
Se obtine o pasta aproape groasa in care puteti sa va jucati cu adaus de : zahar vanilat, esenta de rom/vanilie, stafide, cacao ( intr-o portie mica amestecati cacao si apoi faceti checul "marmorat" ) .

Se ia o tava de friptura ( deci lunguiata si cu pereti inalti ca sa iasa checul gros ) se tapeteaza cu unt + faina - am incercat si cu hirtie de copt si nu-mi place rezultatul - si se toarna pasta obtinuta, se niveleaza.
Acum :
-daca folositi visine din congelator : decongelate, scos simburii si scurse bine de suc ,le asezati la suprafata din loc in loc si apoi bagati repede tava la cuptor sa nu apuce visinele sa "cada"
- daca folositi visine proaspete : scoate simburii , scurgeti bine de suc si le tavaliti putin prin faina sa nu "cada" la fundul tavii prin aluat. Faina le tine "agatate" in aluat.
Simburi de nuca presarati printre visine, cu mina larga... sunt minunati si crocanti .
Smecheria mea : eu pun si 1-2 linguri de miere in aluat si putina scortisoara ( un praf ) , transforma checul in ceva ce aminteste prin aroma a turta dulce... linga cafea , e minunat !
Se coace la foc mijlociu pina ce scobitoarea iese curata din mijlocul lui . Puteti pudra cu zahar peste, sau orna cu ciocolata topita sau caramele topite, dar va asigur ca " in pielea goala " este mai mult decit delicios.
Pofta buna !
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Alina MM la data de Vin Iul 05, 2013 1:34 am

  Teodora !
Delicios checul, si eu il fac, doar ca-l pun in tava normala si dupa racire il tai bucatele.... deasupra mai presar putin zahar praf bucatar 

_________________

Alina          
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8624
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Vin Iul 05, 2013 4:41 am

La mine tavile "normale" sunt prea mari ( am aragaz tip vechi si tava e imensa ) de aceea am zis de tava inalta ....nu stiam cum sa explic mai corect ca sa nu iasa prea subtire ca atunci nu mai e la fel de gustos... am zis ca "mai bine mai inalt decit prea subtire" lol! Nu de alta, dar sa nu dati cu rosii dupa mine ... ;)
Eu ador sa topesc caramele cu lapte ( in microunde ) si sa le intind repede-repede peste blat ...le intind = las sa curga ca un firisor din vasul in care s-au topit, fir cu care desenez pe suprafata prajiturii ;)
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Iul 05, 2013 5:20 am

mami_de_gemeni(mihaela) a scris:Eu pentru pranz am facut niste chiftelute de dovlecel cu cartofi, iar pentru cina am in cuptor niste pulpite de pui+aripioare cu cartofi. As vrea sa fac pana plec sa ridic fata de la gradi si un chec ceva pentru copii.
Va trebui sa pregatesc altceva pentru cina. Nu stiam ca sotul are zi scurta si vine repede acasa. I-am dat sa manance cartofii cu pulpitele deja la pranz.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Iul 05, 2013 5:21 am

tiktakro a scris: Poate sa iti placa acesta :

Chec cu visine

(pentru masuratori se foloseste 1 cana mare de ceai  si 1 lingura pentru supa )

4 oua : albusurile se bat cu 1 cana zahar tos pina devine o masa compacta-lucioasa, se adauga cu mixare intre fiecare adaus urmatoarele :
4 galbenusuri, se mixeaza,
4 linguri apa,  4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt , si la final 1 cana faina.
Se obtine o pasta aproape groasa in care puteti sa va jucati cu adaus de : zahar vanilat, esenta de rom/vanilie, stafide, cacao ( intr-o portie mica amestecati cacao si apoi faceti checul "marmorat" ) .

Se ia o tava de friptura ( deci lunguiata si cu pereti inalti ca sa iasa checul gros ) se tapeteaza cu unt + faina - am incercat si cu hirtie de copt si nu-mi place rezultatul - si se toarna pasta obtinuta, se niveleaza.
Acum :
-daca folositi visine din congelator : decongelate, scos simburii si scurse bine de suc ,le asezati la suprafata din loc in loc si apoi bagati repede tava la cuptor sa nu apuce visinele sa "cada"
- daca folositi visine proaspete : scoate simburii , scurgeti bine de suc si le tavaliti putin prin faina sa nu "cada" la fundul tavii prin aluat. Faina le tine "agatate" in aluat.
Simburi de nuca presarati printre visine, cu mina larga... sunt minunati si crocanti .
Smecheria mea : eu pun si 1-2 linguri de miere in aluat si putina scortisoara ( un praf ) , transforma checul in ceva ce aminteste prin aroma a turta dulce... linga cafea , e minunat !
Se coace la foc mijlociu pina ce scobitoarea iese curata din mijlocul lui . Puteti pudra cu zahar peste, sau orna cu ciocolata topita sau caramele topite, dar va asigur ca " in pielea goala " este mai mult decit delicios.
Pofta buna !

Am sa incerc unul insa cu cirese (nu suport visinile).
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Vin Iul 05, 2013 7:24 am

mami_de_gemeni(mihaela) a scris:Am sa incerc unul insa cu cirese (nu suport visinile).

Poti sa faci cu orice fel de fruct iti place...doar sa nu uiti sa le scurgi bine si sa nu mai pui miere... eu il mai fac cu jumatati de piersici ( albe, amarui de gradina ) si atunci pun putin Amaretto in el . Un vis fin si aromat ;)
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Alina MM la data de Vin Iul 05, 2013 12:21 pm

Teodora, cred ca esti o bucatareasa desavarsita, si detaliile ce le oferi te fac sa pui "gand rau" retetei respective... imi ploua in gura deja lol! 
Eu am ramas la aceasta prajitura sa folosesc tava intinsa, fiindca asa imi amintesc de bunica mea .... firesc ca si aspectul sa fie altul la checurile facute in tavile mai inalte, in plus nici nu se usca atat de repede ..  hmm

_________________

Alina          
avatar
Alina MM
administrator

Mesaje : 8624
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  tiktakro la data de Vin Iul 05, 2013 12:43 pm

Alina MM a scris:...Teodora, cred ca esti o bucatareasa desavarsita...

vise ridee.... checul indicat de mine este prajitura preferata a soacrei ... cam la 2 saptamini o fac sa aiba pentru cafea ( e mare cafegioaica ), anul acesta mi-a propus sa merg sa culeg si visinele de la ea ca sa am pentru chec toata iarna ris  ...in rest , in bucatarie,  le innadesc si eu cum stiu, am un noroc fantastic ca jumatatea mea maninca doar feluri de mincare proaspata ( adica eu nu fac mincare pentru 2 zile , nici macar ciorbele ...sunt de "o portie ", cit se maninca la un prinz ) . Predomina pastele si orezul . Ciupercile sunt pe primul loc, apoi alte legume si la final somonul si ton-ul . Cartofii sunt doar pentru mine cind mor de pofta dupa cartofi prajiti ( sunt punctul meu slab )  sau iarna ce mai fac linga friptura- in cuptor - citeva feliute de cartofi la tava .... unui carnivor, la mine in casa, cred ca-i vine sa se spinzure  amuzat 
Despre prajituri sa nu va spun : al meu nu maninca decit cozonac cu nuca ( "jidovesc"- adica aluat subtire, nuca groasa ) si cornulete cu magiun si nuci... ATIT. Am incercat atitia ani sa il "corup" spre alte dulciuri, am facut de toate : de la haiose si pogacele sarate la ecleruri si alte friscoase....Are o vointa de fier si o sanatate pe masura . Incet-incet , in ani, am renuntat la experimentele culinare.... fac ce ne place, ce ne pica bine ... cind mergem undeva la masa ( o invitatie de exemplu ) si trebuie sa gusti din asta si din aia ( ca doar nu o sa fim neciopliti sa jignim gazda ) apoi suferim 3 zile... pina ce corpul se curata si isi revine la starea dinainte...
Dar sunt deschisa oricind pentru un fel nou de paste.... exemplu : aseara Jamie ( Oliver ) prezenta pe Paprika tv. : Carbonara de dovlecei. Abia astept sa o incerc mincare

Daca aveti si voi retete rapide si gustoase de paste, mi-ar place sa le citesc. Multumesc in avans.
avatar
tiktakro
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 246
Data de inscriere : 25/05/2013
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  ildi la data de Vin Iul 05, 2013 12:48 pm

teodora,te felicit!bravo bravo  imi aduc aminte ca si bunica mea facea tot asa,mancare mereu proaspata,pranz si cina si aici tot asa se obisnuieste,spre disperarea mea,care sunt anti-bucatarie,stau cit mai putin posibil prin zona aceea amuzat 

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9767
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 49
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Vin Iul 05, 2013 1:17 pm

tiktakro...felicitari pentru felul vostru de viata ....
mai vino si mai da-ne idei si noua...ca eu mereu nu stiu ce sa mai gatesc....
ildi...hai si tu cu retete rapide, mie imi place sa gatesc dar uneori cand sunt in criza de timp mi-ar prinde bine ceva ajutor...
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2425
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Iul 05, 2013 2:22 pm

Eu zilele trecute am facut o salaat de orez cu legume, pentru cine e interesat (cantitattile nu le am, este totul dupa "ochi" si gust):

Se fierbe orezul in apa cu sare
Se fierb uramatoarele legume: morocv, cartof si mazare
Se face maioneza (eu mereu folosesc maioneza facuta de mine, in casa, dar se poate folosi si de cumparat).

Se scurge orezul bine, legumele se scurg bine si se taie in bucatele (cartofii si morcovii). Se amesteca orezul cu toate legumele, se adauga maioneza. se pipereaza si daca mai e necesar se adauga sare. Se lasa la rece. Este o bunatate!
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  kmn la data de Sam Iul 06, 2013 1:23 am

foarte interesanta reteta ta denisa....merita incercata....
eu mai am ciorba de fasole verde  felul doi fac ciulama de pui de casa cu mamaliguta...

maine cred ca fac peste cu legume

revin pentru ca voiam sa te intreb ceva denisa: ai folosit orez integral sau prefiert?
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2425
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Iul 06, 2013 3:42 am

Eu de obicei gatesc cu orez galben de cand sunt aici in Maroc. Insa e ok orice fel de orez.
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Ce gatim azi.

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 11 Inapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum