Ultimele subiecte
» Atelierul Miha60
Ieri la 10:18 pm Scris de cami luigia

» La multi ani mamici (4)
Ieri la 6:54 am Scris de natya

» Atelier pcinfo 2017
Ieri la 1:11 am Scris de kmn

» Concurs: Modelul reinterpretat
Vin Ian 20, 2017 12:03 pm Scris de Alina MM

» Atelier Caciulita
Joi Ian 19, 2017 9:42 am Scris de pcinfo

» Atelierul Cameliei
Mar Ian 17, 2017 9:49 pm Scris de cami luigia

» Jachete crosetate si veste crosetate
Joi Ian 12, 2017 12:56 am Scris de mari-cristiana

» Sa facem cunostinta (4)
Mier Ian 11, 2017 11:23 am Scris de Miha60

» Atelier Kmn
Mar Ian 10, 2017 11:21 am Scris de Miha60

SPONSORII NOSTRI
Firedetricotat.ro
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg

Shaorma

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Shaorma

Mesaj  Victoria. la data de Vin Feb 15, 2013 9:16 am

Aici va invit sa puneti retetele de schaorma incercate sau neincercate de voi.

_________________
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl

Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7628
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Feb 15, 2013 9:35 am

Oho...prima care posteaza...

Deci, sa incep.

Foile de shaorma:
700 gr faina, 1 cub de drojdie prospata (cat o nuca) sau 7 gr drojdie uscata, 1 lingurita zahar, putina sare, 1/2 cana de apa fierbinte, 250 ml apa+lapte caldut (nu conteaza cat lapte cata apa, poate fi si numai lapte si cred ca si numai apa, desi numai cu apa nu am incercat), un paharel ulei de masline.

Se face o coca elastica, astfel: faina se cerne intr-un vas, se face o gaura la mijloc unde se pune sare, zahar si drojdie si apa fierbinte. Se incepe framantarea si se adauga laptele caldut putin cate putin panaa se ajunge la o coca elastica si moale. Se adauga uleiul d emasline si se framanta iar. Se lasa la crescut 2-3 ore. Dupa ce a crescut, se fac minguite (depinde si de marimea vasului in care veti coace lipiile) cam cat o piersica Very Happy . Me masa infainata se lucreaza fiecare mingie,dandu-i-se forma rotunda, grosimea fiind de cca 6 mm(adica foaia trebuie sa fie subtire Very Happy ). Fiecare lipie se coace imediat ce se formeaza, in timp ce una se coace cealalta se modeleaza.
- nu am poze din pacate din timpul prepararii cocai si din timpul facerii lipiilor - nu m-a dus teasta...

Umplutura: aici fiecare cu ce are pofta si prin casa si dupa gusturi.
Shaorma mea are asa: sos (maioneza - facuta in casa, in care am pus marar, cateva picaturi de otet si usturoi), cartofi prajiti, varza rosie si alba, si pipet de curcan (fiert in apa cucondiente: usutori, piper, foi dafin, sare, curcuma - si lasat pana s-a evaporat apa)

Pofta mare!
Atasamente
marwan 025.jpg lipieNu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(24 KB) Descarcat de 2 ori
marwan 026.jpg sosul pus peste lipieNu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(23 KB) Descarcat de 1 ori
marwan 027.jpg umpluturaNu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(20 KB) Descarcat de 0 ori
marwan 028.jpg inainte de a rula shaormaNu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(25 KB) Descarcat de 6 ori
marwan 029.jpg inainte de fi mancata...a fost tare gustoasa :)Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(23 KB) Descarcat de 1 ori

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Vin Feb 15, 2013 11:04 am

Dupa ce le-ai copt le-ai uns cu ulei sa nu se usuce ? sau le-ai si umplut si rulat ?
Le-ai copt foile pe plita neunsa ?

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Feb 16, 2013 1:56 am

Dupa ce am copt lipiile, le-a pus pe o farfurie si le-am invelit cu prosop de bumbac. Mi-au iesit 6 foi mari. Am facut ieri 3 shaorma. restul le-am bagat la congelator in punga de plastic si cand e nevoie se scot, se lasa sa se dezghete si se incalzesc si apoi se umplu.

Eu am un fel de tigaie de aluminiu, este foarte groasa ea asa...acolo le-am copt, si da, neunsa cu ulei.


denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  ildi la data de Sam Feb 16, 2013 2:03 am

ce bunatate!multumim de reteta,denisa! multumesc multumesc

_________________

ildi
administrator

Mesaje : 9713
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 49
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  mariana71 la data de Sam Feb 16, 2013 2:50 am

Saptamana care vine sigur incerc si eu mincare .

mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1395
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Feb 16, 2013 5:33 am

Fetele :$&: :$+:

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Vizitator la data de Sam Feb 16, 2013 5:56 am

Deci unde se coc in tigaie sau in aragaz? mersi!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  DIANA81 la data de Sam Feb 16, 2013 6:06 am

cel mai bine ar fi pe plita daca ia

DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 35
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Vizitator la data de Sam Feb 16, 2013 6:12 am

Si dac n-am? (imi cumpar nu?) pupici

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Feb 16, 2013 7:00 am

Pai eu le fac pe aragaz spre exemplu, intr-o tigaie foarte grea de aluminiu...cand nu o aveam pe asta le coceam intr-o tigaie normala, tot pe aragaz. Se pot face si in cuptor, insa trebuie intoarse (si pe aragaz tre' intoarse dar e mai lejer Very Happy ).

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Sam Feb 16, 2013 7:58 am

Multumesc , pupici !

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Feb 16, 2013 12:43 pm

Cu placere, pupici!

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  gabyta la data de Sam Feb 23, 2013 2:13 am

Multumim de reteta Denisa pupici
deci le-ai copt pe toate si in congelator le-ai pus gata facute asai? pupici

gabyta
Maestru
Maestru

Mesaje : 618
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 42
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Feb 23, 2013 4:04 am

dap, gabyta, gata facute. si cand vrei sa faci le scoti, le lasi un pci sa se dezghete si le incalzesti iar in aceeasi tigaie, cand pe o parte cand pe alta, de mai multe ori ca sa nu se arda, si gata. tot fara ulei. :$+:

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Victoria. la data de Sam Feb 23, 2013 4:29 am

nu am mai facut demult shaorma Very Happy dar cred ca fac maine,, daca nu plecam nicaeri ura

_________________
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl

Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7628
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  gabyta la data de Sam Feb 23, 2013 7:59 am

Multumesc de raspuns Denisa pupici
vVctoria, daca faci sa mananci una si ptr mine,,ca tare mai imi plac amuzat pupici

gabyta
Maestru
Maestru

Mesaje : 618
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 42
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Sam Feb 23, 2013 8:34 am

Maine ca nu tricotez o sa incerc si eu aluatul se shaorma si pun restul si la congelator sa vad cum se ,,comporta,,
Sa ma pregatesc de vacanta cu nepoti !

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Vizitator la data de Sam Feb 23, 2013 8:35 am

Asa fa tu si imi dai si mie idei!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Sam Feb 23, 2013 8:36 am

Cu mare placere !
Doar sa simpta copiii ca sint rasfatati de bunici !

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Vizitator la data de Sam Feb 23, 2013 8:45 am

Cred ca ar trebui sa fie un topic cu....ce fac bunicii si nepotii asa sa vada fetele mai tinere ce le asteapta.....

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Sam Feb 23, 2013 8:47 am

Da , sa stii ca ma topesc dupa nepoti si e placerea mea sa le gatesc Vara cind ii am ma ingras de fiecare data cum maninc cu ei numai cocaleli !

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Vizitator la data de Sam Feb 23, 2013 8:50 am

Am avut o vara cind zilnic faceam clatite la ora 5.....

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  natya la data de Sam Feb 23, 2013 8:51 am

Vara si pe mine curge apa , la +30 grade si eu fac cartofi pai si pizza

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  mariana71 la data de Vin Mar 01, 2013 3:52 am

Si facusi shaorma,cu piept de pui ,cartofi prajiti ,maioneza ,ketchup iute si salata de radicchio.Lipia am facut-o cu bicarbonat si faina tip 0.Data viitoare o incerc si pe cea cu drojdie.







mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1395
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Shaorma

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 12:06 am


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum