Ultimele subiecte
» Atelierul Ilenei
Astazi la 10:29 am Scris de Ileana

» Aperitive de tot felul
Ieri la 11:58 pm Scris de Gabic

» Atelier Loriss - 3 - 2016
Dum Feb 19, 2017 10:41 pm Scris de loriss54

» Atelierul Cameliei
Sam Feb 18, 2017 11:14 pm Scris de kmn

» Atelier pcinfo 2017
Vin Feb 17, 2017 10:43 pm Scris de cami luigia

» papuci de casa,pantofi
Mier Feb 15, 2017 5:14 am Scris de natya

» Atelierul Miha60
Lun Feb 13, 2017 10:58 pm Scris de Nicoleta Rentea

» Concurs: Modelul reinterpretat
Lun Feb 13, 2017 10:54 pm Scris de Nicoleta Rentea

» Bancul ce ma binedispune -5
Sam Feb 11, 2017 9:55 am Scris de Ileana

SPONSORII NOSTRI
Firedetricotat.ro
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg

Aperitive de tot felul

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Aperitive de tot felul

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Mier Feb 06, 2013 2:03 am

Va invit sa ne impartasim retete de aperitive folositoare atunci cand dorim sa facem ceva rapid si bun.
Eu va propun niste rulouri de foietaj cu sunca si mozzarella.
Ingrediente:
2 foi de foietaj,
1 pachet de sunca de Praga (prosciutto)
1 pliculet cu mozzarella razuita.
Mod de preparare:
- Asezam foia de foietaj pe blatul de lucru si incepe sa presaram din loc in loc mozarella.
- asezam feliile de prosciutto si apoi rulam.
- taiem in cu ajutorul cutitului forma dorita. Luam o tava pe care asezam o hartie de gatit si asezam rulourile taiate la distanta intre ele.
- dam la cuptorul pre incalzit la 200 gr, pret de 10-15 minute pana cand incepe sa sa rumeneasca.
Pofta buna!


mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  pcinfo la data de Sam Mar 02, 2013 8:32 am

Am facut si eu un aperitiv aseara de le-am servit pe colegele care au venit astazi la olimpiada, e oarecum asemanatoare ca gust cu pizza, reteta se poate face ca si chec aperitiv, dar eu l-am facut in tava de aragaz ca sa semene cu pizza.
Ingrediente
4 oua
4 linguri cu varf de faina
300 gr sunca taiata cubulete
300 gr cascaval ras
un iaurt (300 ml)
sare, piper, oregano si ce alte arome mai preferati
un praf de copt

Se bat spuma albusele cu sarea piper si celelalte codimente ce le preferati, se adauga galbenusurile. Apoi se incorporeaza restul ingredientelor amestecand usor cu lingura. Turnati in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava mai mica (ca cea de la sobele de pe vremuri), pt tava mare puteti dubla cantitatile, sau adaugati inca jumatate din cantitate. Eu am lasat ca mai sus si am pus in tava mare pt ca am vrut sa iasa mai subtire ca si pizza. Fiind un aluat "greu" nu va creste decat f putin.

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro

pcinfo
administrator

Mesaje : 4260
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  kmn la data de Dum Apr 14, 2013 12:10 am

carmen....ce reteta faina, nu am incercat sa fac in tava dar cred ca afost super buna!!

kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2407
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Alina MM la data de Vin Mai 03, 2013 1:26 pm

Am facut si eu ceva in genul asta azi, l-am copt in tavile de chec, a iesit fain... sper ca gustul sa fie pe masura... poze cand tai din el... leii leii

_________________

Alina          

Alina MM
administrator

Mesaje : 8579
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

pateuri cu brinza ca la tara la mama.....

Mesaj  kaaraa la data de Mar Noi 12, 2013 11:24 am

INGREDIENTE
1 kg faina
jumatate kg apa calduta
drojdie cit o nuca mai mare
2 oua.
1 lgta mica otet[doar daca este faina naspa]
2 linguri ulei
un praf sare .............foarte putina
totul se framinta ca la piine ,si se lasa sa se dospeasca bine ,bine cam 1 ora la caldura
se unge masa cu ulei si se intind separat 2 foi mari  cam de 0,50 grosime se rade cam 500gr brinza normala si se fac doua rulouri ca in poze ,
aceste rulouri se turtesc bine cu sucitorul sa iasa mai plate si se dau cu ou batut si cu seminte de ce vrei tu ,susanul e cel mai bun pentru copii [mac ,eventual]
apoi se taie in fisii  si se baga la copt ,...............ies cam 3 tavi de aragaz din aceasta compozitie,,,,,,,,,,,,,niciodata nu ramine nimic ,cel putin la mine  
eu le bag la 190 de grade cam 25 de minute,,,,,,,,,,,,cind se rumenesc deasupra sunt gata..........
bonn appetit
pofta buna
aproveche[url=]]]][URL=http://s1340.photobucket.com/user/kara281/me

kaaraa
Maestru
Maestru

Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Alina MM la data de Mar Noi 12, 2013 12:17 pm

Ce bine arata, mai ai? amuzat amuzat  ... multumesc si de reteta :@(: 

_________________

Alina          

Alina MM
administrator

Mesaje : 8579
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  kaaraa la data de Mar Noi 12, 2013 12:55 pm

aoleu alina mai am fix nimicut....................

kaaraa
Maestru
Maestru

Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Carmen la data de Mar Noi 12, 2013 2:45 pm

Merci frumos,tare bine arata ,Silvia...maine fac si eu .Am admirat si unghiutele tare ingrijite.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Vizitator la data de Mar Noi 12, 2013 10:52 pm

Au,imi ploua in gura......plec sa nu stric laptopul.bravo bravo bravo 

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 12:48 am

Pun aici reteta de humus, iar de nu e bine, o muta fetele, va rog...

Humus (pasta de naut)

Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare
1-2 linguri tahina (pasta de susan) (optional- eu nu pun caci mi se pare gretoasa...)

Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.

Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei dulce, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste).

Pofta mare!


denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Sam Apr 05, 2014 2:22 am

  Ma interesa in mod deosebit cum se procedeaza cu fierberea si ai scris clar de tot.  :$+:  Nu am gasit gata fiert si am luat boabe .... pare simplu. Cred ca o sa fac si tahina (borcanele-s prea mari) daca gasesc o reteta care sa-mi para ok.  hmm 

Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1481
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 60
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 2:48 am

Aveam o reteta de tahina...tre' sa o caut... Insa pentru humus nu e neaparat nevoie, mai ales daca ai si un ulei de masline bun. Eu folosesc nerafinat, preparat de noi, cu un gust extraordinar. Nimic din comert nu se compara cu asta...

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Sam Apr 05, 2014 2:53 am

Eu am din comert, presat la rece extravirgin, scrie pe el, dar eu de unde sa stiu daca e asa.  hmm 
Decat sa ma apuc de presat masline, din maslinul de peste drum  :!a: , mai bine imi iau bilet de avion, si-am scapat de gatit!!!!  amuzat

Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1481
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 60
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 05, 2014 3:01 am

Te astept!!!!  pupici 

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Alina MM la data de Sam Apr 05, 2014 4:26 am

Ce bine arata, multumim Denisa!
Carmen, sa nu mergi cu mana goala, ia-ma si pe mine  amuzat 

_________________

Alina          

Alina MM
administrator

Mesaje : 8579
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Carmen-Tzep la data de Sam Apr 05, 2014 4:31 am

Eu ti-am mai propus chestia asta acum cateva zile, dar n-ai vazut  hmm , asa ca oferta ramane valabila!    Am tratat si cu Denisa, ne primeste, totul e aranjat nici o grija, numai sa spui tu cand ai timp ca esti vesnic in alergatura.  suparat amuzat 

Carmen-Tzep
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1481
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 60
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Alina MM la data de Sam Apr 05, 2014 4:37 am

scuze  Trebuie sa fi intrat de la serviciu, or fi aparut  :!Y:   :!Y:  de sefi, si-am iesit in graba ... la ce viteza am    indata is la tine  amuzat 

_________________

Alina          

Alina MM
administrator

Mesaje : 8579
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 40
Localizare : Somcuta Mare, Maramures

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  NUSA la data de Vin Apr 18, 2014 3:26 am


NUSA
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2601
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Adrienne la data de Vin Apr 18, 2014 3:44 am

mincare

Adrienne
Maestru
Maestru

Mesaje : 794
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 51
Localizare : Arad

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 18, 2014 11:52 am

NUSA a scris:

Pregateste-te ca viiiiiin!!!!

denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  NUSA la data de Sam Apr 19, 2014 1:23 am

amuzat nu e facuta de mine,era o poza de pe net,pt inspiratie!

NUSA
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2601
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  NUSA la data de Vin Mai 16, 2014 12:09 am


NUSA
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2601
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 36

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  pcinfo la data de Joi Iun 11, 2015 10:13 am

Nu stiu daca aici se potriveste, dar mi-a placut mult ideea:
https://www.facebook.com/bonappeti/videos/625687454138566/?fref=nf

_________________
Carmen Popescu
www.pc-info.ro

pcinfo
administrator

Mesaje : 4260
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 45
Localizare : Sibiu - Romania

http://www.pc-info.ro

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Dum Iun 14, 2015 12:37 am

interesant tortul din omlete.

mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Ileana la data de Mier Feb 01, 2017 8:24 am

Chec aperitiv

6-7 cartofi mai mari
350-400grame carne de porc
2 cepe
1 ardei gras
verdeata
4 oua
sare ,piper ,ulei

Cartofii se taie cubulete si se frig in putin ulei .Se pun la scurs pe servetele
Ceapa se taie julien ,ardeiul gras se toaca marunt si se calesc impreuna cu carnea de porc taiata cubulete
Se amesteca compozitia de cartofi cu carnea fripta ,se adauga 3 oua batute ,se pune sare ,piper ,verdeata ,se omogenizeaza bine si se pune in tava .
Deasupra turnam 1 ou batut si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos .


Ileana
Membru.
Membru.

Mesaje : 159
Data de inscriere : 30/01/2017
Varsta : 49

Sus In jos

Re: Aperitive de tot felul

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum