Ultimele subiecte
» Sa facem cunostinta (4)
Astazi la 11:20 am Scris de bompa paula otilia

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Astazi la 10:17 am Scris de loriss54

» Atelierul Cameliei
Astazi la 1:25 am Scris de mari-cristiana

» Bancul ce ma binedispune -5
Joi Mai 25, 2017 1:50 am Scris de loriss54

» Propuneri ptr regulament
Mier Mai 24, 2017 1:25 am Scris de Cami Luigia

» Atelierul Adrianei(mamiady63)
Mier Mai 24, 2017 1:08 am Scris de Cami Luigia

» La multi ani mamici (4)
Dum Mai 21, 2017 7:42 am Scris de tunderke

» Fursecuri, biscuiti, napolitane
Dum Mai 21, 2017 6:59 am Scris de natya

» Ce fire am mai cumparat (2)
Dum Mai 21, 2017 6:49 am Scris de MihaelaLiliana

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Cami Luigia
 
loriss54
 
Miha60
 
natya
 
Victoria.
 
MihaelaLiliana
 
mimiady63
 
NUSA
 
mari-cristiana
 
kmn
 


Checuri de toate tipurile

Pagina 3 din 3 Inapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Vizitator la data de Mier Noi 06, 2013 7:43 am

Un chec care mie imi place mult si il fac de cate  ori am ocazia este acesta:

CHEC IN TREI CULORI (eu am reteta de pe un blog de profil, nu stiu daca am voie sa pun linkul)

Ingrediente:
pentru compozitia galbena:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta (de care doriti)

pentru linia neagra:
- 3-4 linguri cacao
pentru compozitia alba:

- 6 albusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta

Mod de preparare:
Compozitia galbena:
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Ies doar vreo 6 linguri de astfel de compozitie, dar e suficient.


- peste acestea se adauga uleiul si esenta si se mixeaza din nou, apoi se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza bine pana se incorporeaza faina
Compozitia alba:
- albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine tare ca de bezea
- se adauga uleiul si esenta iar apoi faina si praful de copt
- se mixeaza bine pana se incoporeaza faina
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia galbena
- peste aceasta se cerne cacao, cu o sita mica,  astfel incat sa acopere intreaga suprafata a de compozitiei galbena
- peste stratul de cacao se adauga cu o lingura, cu grija, compozitia alba si se niveleaza usor
- checul se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute -depinde si de cuptorul din dotare
- cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza si se feliaza


Mie mi-a iesit asa:



Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Vizitator la data de Mier Noi 06, 2013 12:24 pm

Wow, ce bine arata si checul si cozonacii!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Lun Mai 12, 2014 1:08 pm



3 oua
1 ceasca de zahar
1 ceasca de ulei
1 ceasca de lapte
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
3 cesti faina

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga laptele si uleiul. Apoi faina si praful de copt.

Se unge o tava si se da la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute (eu am cuptor electric).
Se face o glazura din ciocolata de menaj 3 linguri de lapte si putin ulei. Se pune peste chec, se presara bombonele colorate - sau fiecare dupa cum vrea sa orneze. (daca nu se adauga ceva glazura dulce, eu zic sa se mai adauge la zahar ca iese un pciut cam nedulce...)
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1246
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Victoria. la data de Mar Mai 13, 2014 3:08 am

ce bunatati aici  woow Ruxandra arata foarte bine checul in doua culori..noi acasa faceam tort in doua culori..
Denisa csi checul tau arata super..am si eu o reteta de chec cu 3 oua doar ca la reteta mea se pune 2 cesti cu zahar si 2 cu fainasi iese super..

_________________
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 8072
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  dragan mirela la data de Mar Mai 13, 2014 3:36 am

eu am o problema cu kecurile,cresc in cuptor dar ventilatorul de racire le turteste si ies urat,la fel si blaturile iar la cozonac sunt ,,lemn,, noroc cu soacra care im i face(soacra mea este moldoveanca)
avatar
dragan mirela
Maestru
Maestru

Mesaje : 836
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 44
Localizare : craiova

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Inapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum