Ultimele subiecte
» La multi ani mamici (4)
Mar Sept 19, 2017 6:05 am Scris de natya

» Atelierul Cameliei
Mar Sept 19, 2017 1:28 am Scris de Cami Luigia

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Dum Sept 17, 2017 10:05 am Scris de NUSA

» Atelier Alina
Mar Sept 12, 2017 9:34 pm Scris de Cami Luigia

» Atelier pcinfo 2017
Mier Sept 06, 2017 10:18 am Scris de caciulita

» Atelier Kmn
Vin Sept 01, 2017 8:41 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Miha60
Joi Aug 31, 2017 9:11 pm Scris de Cami Luigia

» Atelierul Dorinei Leonte
Joi Aug 31, 2017 9:08 pm Scris de Cami Luigia

» Sa facem cunostinta (4)
Joi Aug 31, 2017 9:07 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Cami Luigia
 
Miha60
 
loriss54
 
Alina MM
 
natya
 
Victoria.
 
mimiady63
 
ildi
 
mihulmic
 
Carmen-Tzep
 

Cuvinte-cheie

atelier  victoria  


Checuri de toate tipurile

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Vizitator la data de Mier Noi 06, 2013 7:43 am

Un chec care mie imi place mult si il fac de cate  ori am ocazia este acesta:

CHEC IN TREI CULORI (eu am reteta de pe un blog de profil, nu stiu daca am voie sa pun linkul)

Ingrediente:
pentru compozitia galbena:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta (de care doriti)

pentru linia neagra:
- 3-4 linguri cacao
pentru compozitia alba:

- 6 albusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta

Mod de preparare:
Compozitia galbena:
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Ies doar vreo 6 linguri de astfel de compozitie, dar e suficient.


- peste acestea se adauga uleiul si esenta si se mixeaza din nou, apoi se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza bine pana se incorporeaza faina
Compozitia alba:
- albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine tare ca de bezea
- se adauga uleiul si esenta iar apoi faina si praful de copt
- se mixeaza bine pana se incoporeaza faina
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia galbena
- peste aceasta se cerne cacao, cu o sita mica,  astfel incat sa acopere intreaga suprafata a de compozitiei galbena
- peste stratul de cacao se adauga cu o lingura, cu grija, compozitia alba si se niveleaza usor
- checul se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute -depinde si de cuptorul din dotare
- cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza si se feliaza


Mie mi-a iesit asa:



Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Vizitator la data de Mier Noi 06, 2013 12:24 pm

Wow, ce bine arata si checul si cozonacii!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Lun Mai 12, 2014 1:08 pm



3 oua
1 ceasca de zahar
1 ceasca de ulei
1 ceasca de lapte
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
3 cesti faina

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga laptele si uleiul. Apoi faina si praful de copt.

Se unge o tava si se da la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute (eu am cuptor electric).
Se face o glazura din ciocolata de menaj 3 linguri de lapte si putin ulei. Se pune peste chec, se presara bombonele colorate - sau fiecare dupa cum vrea sa orneze. (daca nu se adauga ceva glazura dulce, eu zic sa se mai adauge la zahar ca iese un pciut cam nedulce...)
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Victoria. la data de Mar Mai 13, 2014 3:08 am

ce bunatati aici  woow Ruxandra arata foarte bine checul in doua culori..noi acasa faceam tort in doua culori..
Denisa csi checul tau arata super..am si eu o reteta de chec cu 3 oua doar ca la reteta mea se pune 2 cesti cu zahar si 2 cu fainasi iese super..

_________________
"Untdelemnul și miresmele înveselesc inima, dar tot așa de dulci sunt sfaturile unui prieten care pornesc din suflet."

Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului http://clubulnostru.forumulmeu.ro/ .
Pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMainilorIndeminaticeHandmade?ref=hl
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7963
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  dragan mirela la data de Mar Mai 13, 2014 3:36 am

eu am o problema cu kecurile,cresc in cuptor dar ventilatorul de racire le turteste si ies urat,la fel si blaturile iar la cozonac sunt ,,lemn,, noroc cu soacra care im i face(soacra mea este moldoveanca)
avatar
dragan mirela
Maestru
Maestru

Mesaje : 815
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 45
Localizare : craiova

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum