Ultimele subiecte
» Atelierul Nusei-2
Ieri la 2:51 am Scris de Alina MM

» Atelier Magda - KreativArt
Ieri la 2:49 am Scris de Alina MM

» Atelierul Cameliei
Ieri la 2:46 am Scris de Alina MM

» Atelier Loriss - 3 - 2016 - 2017
Vin Aug 11, 2017 10:13 am Scris de loriss54

» Cartea pe care o recomand.
Mier Aug 09, 2017 6:44 pm Scris de caciulita

» Atelierul Miha60
Lun Aug 07, 2017 2:59 am Scris de Miha60

» Cum sa-mi educ copilul???
Dum Aug 06, 2017 9:04 pm Scris de Cami Luigia

» Copii.Micii nostri mari artisti.
Dum Aug 06, 2017 8:14 pm Scris de Cami Luigia

» La multi ani mamici (4)
Joi Aug 03, 2017 9:02 pm Scris de Cami Luigia

SPONSORII NOSTRI
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg
Cei mai activi postatori ai saptamanii
loriss54
 
Victoria.
 
Miha60
 
pcinfo
 
Alina MM
 
natya
 
KreativArt
 
Cami Luigia
 
mihulmic
 
mimiady63
 

Cuvinte-cheie


Checuri de toate tipurile

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mariana71 la data de Vin Apr 19, 2013 7:21 am






avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Apr 19, 2013 7:43 am

Arata minunat. bravo bravo
Am facut si eu acum 1 saptamana unul asemanator.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 7:46 am

Ce retete ati folosit, fetele? tare ine arata amandoua!!!!
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Apr 19, 2013 7:56 am

Eu am folosit instructiunile din acest filmulet.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  ildi la data de Vin Apr 19, 2013 8:07 am

ce bine arata chechurile! bravo bravo bravo

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9583
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 8:13 am

Multumesc mami!Am vizionat si merg sa fac si eu un chec....
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mariana71 la data de Vin Apr 19, 2013 8:49 am

Eu l-am facut in felul urmator:
-8 oua
-16 linguri zahar
-16 linguri ulei
-16 linguri faina
-2 linguri cacao
-esenta rom in umplutura cu cacao ,coaja de lamaie in umplutura galbena
-sare
Se bat cu mixerul albusurile spuma se adauga zaharul si se bate bine pana se intareste. Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu lingura de lemn(nu se mai foloseste mixerul),apoi uleiul si 13 linguri de faina.Se amesteca usor de sus in jos pana la incorporarea totala a fainei.Se imparte aluatul in doua :in unul se adauga restul de 3 linguri faina si in celalalt cacao.Dupa ce s-a pus hartie de copt in tava(eu am folosit rotunda cu diametrul de 26 cm)se pune pe mijloc o lingura galbena ,deasupra una cu cacao ,iar galben iar cacao si tot asa . Se baga in cuptorul preancalzit la 180° timp de 40 -45 min.Pt siguranta,se incearca cu scobitorul pt a vedea cand e gata.
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 8:53 am

Mariana, multumesc mult de tot!
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mariana71 la data de Vin Apr 19, 2013 9:01 am

Cu placere :$+: :$+: :$+:
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  tunderke la data de Vin Apr 19, 2013 9:13 am

bravo bravo bravo bravo bravo

_________________

avatar
tunderke
moderator

Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 36
Localizare : Aiud

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Victoria. la data de Vin Apr 19, 2013 9:51 am

Ce de bunatati aici!!si ce bine arata bravo vreau sa fac si eu maine unul de post ,,vreau sa impartasesc copii ..aveti careva retete de chec de post,,eu am gasit pe net dar voiam sa vad poate a incercat cineva vreo reteta sa iasa si bine,.
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7895
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  bires.anamaria la data de Vin Apr 19, 2013 9:52 am

mami de gemeni am dat peste o comoara multumita tie Very Happy Very Happy ce fain e acest site cu retete vieo.multumesc.am sal pen si la linkuri utile
http://www.jamilacuisine.ro/orez-oriental-cu-pui-reteta-video/
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 38
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 9:53 am

Am pus si eu un chec acum, dupa reteta data de mami, ca are mai putine oua...Dar am sa fac si dupa cea pusa de mariana, insa sapt viitoare in week-end..
Va multumesc fetelor! :$+:
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Apr 19, 2013 10:34 am

Eu m-am abonat la canal, asa nu tre sa imi incarc memoria cu multe linK-uri utile.
Am sa incerc si reteta pentru eclere ca sunt moarta dupa ele.
Pentru putin Denisa, Anamaria :@(: :@(:
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  bires.anamaria la data de Vin Apr 19, 2013 10:40 am

cum teai abonat la ei?
avatar
bires.anamaria
Avansat.
Avansat.

Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 38
Localizare : oradea

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 10:47 am

Asa arata si checul meu. In cacao am pus si esenta de rom...
Atasamente
Denisa 129.jpg Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(35 KB) Descarcat de 1 ori
Denisa 130.jpg Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.(33 KB) Descarcat de 2 ori
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  ildi la data de Vin Apr 19, 2013 11:19 am

denisaaaa,vin la tine! iar...super arata! bravo

_________________
avatar
ildi
administrator

Mesaje : 9583
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Vin Apr 19, 2013 12:57 pm

Ildi...de cand te astept!!!! :$+:
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mariana71 la data de Vin Apr 19, 2013 2:08 pm

Victoria,eu am facut astazi chec de post dupa reteta asta,de fapt ,l-am facut in tava patrata si pot sa-ti spun ca e super bun.
http://alice-albinutza.blogspot.it/2012/11/briose-cu-dulceata-si-cacao-de-post.html
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Apr 19, 2013 10:10 pm

bires.anamaria a scris:cum teai abonat la ei?
Daca intri direct prin you tube (apasandu butonul) sub filmulet exista butonul Aboneazate si asa vezi toate tutorialele pe care lea facut.
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Apr 19, 2013 10:11 pm

Denisa bravo bravo bravo
avatar
mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  mariana71 la data de Vin Apr 19, 2013 10:56 pm

Sa aveti pofta Denisa,daca nu l-ati terminat deja amuzat .
avatar
mariana71
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 46
Localizare : Padova-Italia

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  denisa_rachid la data de Sam Apr 20, 2013 9:36 am

Fetele, multumesc! E foarte gustos, dar...eu as mai adauga nitel zahar in compozitia cu cacao... afro Si mai avem inca....
avatar
denisa_rachid
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Victoria. la data de Vin Mai 03, 2013 8:36 am

Cozonacul meu,,facut dupa reteta aceasta,
Ingrediente
Pentru aluat, aveti nevoie de:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
500 ml lapte
100 g unt
250 g zahar
5 galbenusuri
o lingurita sare
coaja de lamaie si portocala
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura, aveti nevoie de:
250 g miez de nuca macinata
5 albusuri
100 g zahar
2 linguri de cacao
1 praf de sare
esenta de rom
Pentru uns cozonacii mai aveti nevoie de
1 ou
1 lingurita de zahar
Mod de preparare
Faina se cerne de 3 ori cu cateva ore inainte de preparare. Cozonacul va fi mai pufos daca cernem faina asa.
Untul se va scoate la temperatura camerei cu o ora inainte de folosire.
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.
Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se omogenizeaza, adaugam 3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina, apoi amestecam putin.
Faina o punem intr-un vas mare, iar in mijlocul ei facem un cuibusor in care punem maiaua la dospit 10-15 minute. Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam un praf de sare, laptele caldut si galbenusurile frecate cu zahar.
In continuare, va trebui sa va inarmati cu multa rabdare, pentru ca succesul unui cozonac bine crescut si foarte pufos consta in framantat.
Aluatul se framanta cu pumnii si cu palmele, foarte energic, aproximativ 30 de minute. Pe timpul framantarii, ne ungem cu unt pe maini, astfel se incorporeaza untul in aluat foarte bine.
Aluatul se acopera si se pune la dospit langa aragaz sau o sursa de caldura timp de o ora.
Este foarte important ca in incaperea in care se pastreaza aluatul sa fie cald tot timpul, astfel aluatul va creste foarte frumos.
Cat creste aluatul, facem compozitia. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, peste care adaugam treptat 100 g zahar.
Peste nuca macinata adaugam 2 linguri de cacao, o lingurita de esenta de roma si albusurile spuma. Se amesteca usor, ca sa isi pastreze consistenta pufoasa.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 portii egale. Pe masa de lucru presaram putina faina. Fiecare portie se intinde cu ajutorul unui sucitor, pana cand diametrul foii este cat forma de cozonac. Peste fiecare foaie intinsa, adaugam cate un sfert din compozitie, care se distribuie uniform pe toata suprafata foii. Foile se ruleaza si se impletesc doua cate doua.
In forma de cozonac punem hartie pentru copt, pe care o ungem putin cu ulei. Punem cozonacii in forme si ii lasam la crescut pana ce isi dubleaza volumul, in aceeasi incepere incalzita.
Dupa ce au crescut, ii ungem cu 1 ou batut cu 1 lingurita zahar. Apoi, ii dam la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora. In primele 20 de minute evitati deschiderea cuptorului.
Se verifica cozonacii cu un betisor de gratar sau cu o scobitoare.
Se scot, se stropesc cu putina apa si punem peste ei 2-3 prosoape de bucatarie, preferabil din bumbac si se lasa la racit.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
avatar
Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7895
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 37

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  kmn la data de Vin Mai 03, 2013 12:24 pm

multumim de reteta Victoria....mie mi se pare super complicat , dar ai tai arata foarte bine, sa ii mancati sanatosi!
avatar
kmn
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 2410
Data de inscriere : 22/01/2013

Sus In jos

Re: Checuri de toate tipurile

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum