Ultimele subiecte
» Atelierul Miha60
Astazi la 11:49 am Scris de Miha60

» La multi ani mamici (4)
Astazi la 6:54 am Scris de natya

» Atelier pcinfo 2017
Astazi la 1:11 am Scris de kmn

» Concurs: Modelul reinterpretat
Ieri la 12:03 pm Scris de Alina MM

» Atelier Caciulita
Joi Ian 19, 2017 9:42 am Scris de pcinfo

» Atelierul Cameliei
Mar Ian 17, 2017 9:49 pm Scris de cami luigia

» Jachete crosetate si veste crosetate
Joi Ian 12, 2017 12:56 am Scris de mari-cristiana

» Sa facem cunostinta (4)
Mier Ian 11, 2017 11:23 am Scris de Miha60

» Atelier Kmn
Mar Ian 10, 2017 11:21 am Scris de Miha60

SPONSORII NOSTRI
Firedetricotat.ro
PRIETENII NOSTRI
 photo cooltext7499633341-1_zps31c9b917.jpg

Mini amandine

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Mini amandine

Mesaj  Carmen la data de Vin Ian 18, 2013 6:30 am

Asta fac eu azi...e prajitura casei:
Ingrediente:

Blat:
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)

Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
- 1 sticluta esenta de rom

Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. unt
- 3 linguri cacao

Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P ), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.

Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele ;)

Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline :P
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
E de la Sava Laura reteta...sper ca am voie sa spun...de acolo ma inspir mereu.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  Carmen la data de Vin Ian 18, 2013 6:32 am

Daca am gresit deschizand acest topic imi cer scuze.Il puteti sterge si puteti posta reteta unde credeti ca trebuie.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  tunderke la data de Vin Ian 18, 2013 7:14 am

Si mie imi plac amandinele, trebuie sa fac cat de curand.
Pune si o poza.

tunderke
moderator

Mesaje : 1485
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 36
Localizare : Aiud

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  ildi la data de Vin Ian 18, 2013 7:35 am

foarte bine,carmen,felicitari!

ildi
administrator

Mesaje : 9713
Data de inscriere : 12/01/2013
Varsta : 49
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  mami_de_gemeni(mihaela) la data de Vin Ian 18, 2013 8:06 am

Multumim de reteta, cat de curand o voi face si eu. mincare :@(:

mami_de_gemeni(mihaela)
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3265
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 37
Localizare : Stuttgart

https://www.facebook.com/HandmadeClothingbyMihaela

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  tunderke la data de Vin Ian 18, 2013 9:19 am

Am citit reteta, exact asa am facut si eu, numai in forma de tort. E super bun.

tunderke
moderator

Mesaje : 1485
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 36
Localizare : Aiud

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  DIANA81 la data de Vin Ian 18, 2013 9:53 am

eu le cumpar gata facute ras2 ies mai ieftin ras2

DIANA81
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 1879
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 35
Localizare : terra :)

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  Carmen la data de Vin Ian 18, 2013 1:01 pm

Gata,am facut prajitura.Super buna.Cine doreste?Da ,Diana daca iti iese mai ieftin ,atunci e ok,dar mie nu prea imi plac prajiturile cumparate,eu si paine fac ,nu cumpar ...dar gusturile nu se discuta.Poza nu am cum sa pun ca nu ma lasa si nici nu am aparat foto,cat de curand trebuie sa-l achizitionez.Mihaela,dupa ce o incerci sa-mi spui daca ti-a placut...se face si usor si repede.

Carmen
Maestru
Maestru

Mesaje : 797
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 34

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  Victoria. la data de Vin Ian 18, 2013 1:05 pm

Arunca -incoace o bucata.Si mie ami place sa fac prajituri dar acum nu prea am chef :+#:
Mi sa lipit croseta de mina. amuzat

Victoria.
administrator fondator

Mesaje : 7628
Data de inscriere : 03/01/2013
Varsta : 36

http://margelitcrosetat.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  natya la data de Dum Feb 10, 2013 10:00 am

Si mie imi plac la nebunie prajiturile dar....se si lipesc la aripiare !

natya
Ambasador.
Ambasador.

Mesaje : 3330
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 67
Localizare : tara mea orasul meu de munte

Sus In jos

Re: Mini amandine

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 3:44 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum